Røde skattelettelser til højtlønnede

4. marts 2013 00:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Røde skattelettelser til højtlønnede
Billede mangler

Det er først og fremmest den højere middelklasse, der får gavn af de skattelettelser, regeringen har givet, siden tiltrædelsen i efteråret 2011, skriver Politiken.

 

En analyse lavet af revisionsfirmaet Deloitte viser, at skattereformen, finansloven og den seneste vækstplan belønner den bedst stillede del af middelklassen.

En familie med to børn og to indtægter på omkring 530.000 får således en kontant besparelse på 21.500 kroner på skatteregnskabet i år.

Og der er mere at glæde sig over for familien, der i 2022 sparer 23.400 kroner ifølge analysen.

Til den typiske LO-familie, hvor far og mor hver tjener omkring 250.000 om året, er der ifølge beregningerne 12.000 kroner i skattelettelser i år. Det skrumper dog ind til en lettelse på 5.200 kroner i 2022.

»Der er godt nok skattelettelser til alle, også til de lavere indkomster, men der er mest til de pæne indtægter i den højere ende af middelklassen. Her får familierne både gavn af det forhøjede beskæftigelsesfradrag og af den nye topskat«, siger undersøgelsens forfatter, Richardt Tabori Kraft, partner i Deloitte.

Beskæftigelsesfradraget blev hævet i regeringens skattereform sidste år. Derudover hævede regeringen grænsen for, hvornår danskerne skal betale topskat, som bliver hævet gradvist fra 390.000 til 467.000 i 2022.

Regeringen har for nylig sænket selskabsskatten og skåret i overførselsindkomsterne.

Ifølge privatøkonom i Danske Bank Las Olsen giver det ikke mening, at tale om røde og blå farver i den økonomiske politik.

»Man kan sige, at linjen i den økonomiske politik egentlig har været den samme i de sidste 30 år, uanset hvem der har haft regeringsmagten. Det handler om fornuftige og langsigtede velfærdsreformer, lavere skatter og et vist hensyn til virksomhedernes konkurrenceevne. Den økonomiske politik i Danmark er ikke præget af stærke farver. Det kan faktisk godt være lidt svært at se, hvem der regerer hvornår – især når man ser på Danmark udefra«, siger han til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu