Røde Kors: Bahrain lovede at udlevere Khawaja

30. maj 2012 18:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Røde Kors: Bahrain lovede at udlevere Khawaja
Billede mangler

De bahrainske myndigheder lovede i midten af marts, at de ville udlevere den livstidsdømte Abdulhadi al-Khawaja til Danmark.

 
Det fortæller den danske speciallæge Lise Lotte Nielsen, som tilbragte 43 dage i Bahrain som udsending for Røde Kors, ifølge DR Nyheder.
Hun rejste til den arabiske golfstat for at bringe den dansk-bahrainske menneskerettighedsaktivist og demokratiforkæmper til Danmark.
– Jeg fløj derned den 14. marts. Det var den dag, at vi fik endeligt at vide af de bahrainske myndigheder, at vi kunne hente Al-Khawaja hjem, siger hun til DR Nyheder.
Men dagene gik, og efterhånden indså Lise Lotte Nielsen, at tilladelsen til at hente Al-Khawaja måske ikke var helt parat:
– Vi blev holdt hen. De sagde, at der var nogle formaliteter, der skulle ordnes, inden han kunne overdrages til de danske myndigheder.
– De sagde, at det ville taget et par dage, og derfor blev jeg selvfølgelig dernede og var standby og ventede på, at han blev frigivet, tilføjer Røde Kors-lægen.
Men dage blev til uger, og Lise Lottes Nielsens opgave skiftede langsomt karakter.
– Det gik jo op for os, at han ikke ville blive frigivet, og så ændrede min opgave sig til, at jeg skulle besøge ham i fængslet, holde øje med hans helbredsstilstand og støtte ham, forklarer Lise Lotte Nielsen.
Hun havde som repræsentant for Røde Kors fået aftalerne i stand sammen med den danske ambassadør i Saudi Arabien, Christian Kønigsfeldt.
De besøgte Abdulhadi al-Khawaja i fængslet i alt 20 gange, og alle møder – bortset fra det sidste – varede halvanden time.
Det sidste i rækken blev begrænset til 20 minutter, og derefter blev danskerne eskorteret væk af nogle vagter, lyder det.
– Sidenhen er vores forespørgsler på besøgsadgang blev ignoreret, fortæller Lise Lotte Nielsen til DR Nyheder.
Den dansk-bahrainske menneskerettighedsaktivist er livstidsfængslet for at deltage i et oprør mod Bahrains regering.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu