ANNONCE

Røvet i pirattaxa

3. maj 2021 16:26 | Af: Maiken Krongaard, mk@newsbreak.dk

Inden røveriet fandt sted, skulle den 20-årige mand betale for tankning af bilen og blev anklaget for at stjæle penge

Røvet i pirattaxa
Natten til søndag blev en 20-årig mand frarøvet sin pung og telefon. Politiet efterlyser nu to mænd. Foto: Jakob Eskildsen/Ritzau Scanpix

Natten til søndag blev en 20-årig mand udsat for et røveri i en pirattaxa på vej hjem fra byen. Det skriver Østjyllands Politi i sin døgnrapport.

Klokken 01.00 havde manden forsøgt at praje en taxa foran 7-Eleven på Frederiks Allé i Aarhus. En bil – en sølvfarvet stationcar, muligvis en Hyundai eller Toyota – holdt ind til siden, og den 20-årige hoppede ind på bagsædet, da han troede, at det var en rigtig taxa.

Der sad en mand bag rattet, og kort efter hoppede en anden mand i på passagersædet.

Det gik op for den 20-årige mand, at der nok var tale om en pirattaxa. Men de blev dog alligevel enige om en pris for en tur til Mårslet og kørte fra stedet.

Virkede truende

Kort efter kørte bilen ind på en tankstation, hvor føreren sagde til den 20-årige, at han skulle betale for tankningen. Det gik han med til, da han tænkte, at det talte som betaling for turen.

Den 20-årige gik ud for at tanke, og manden på passagersædet gik med. Men han syntes tilsyneladende, at det gik for langsomt og blev truende i sin adfærd.

Da den unge mand havde tanket, satte de sig begge ind i bilen igen, hvorefter de kørte rundt et kvarters tid, indtil de var ved Jyske Bank i Højbjerg.

Den 20-årige sagde, at han gerne ville af, hvilket de to mænd ikke ville gå med til.

Da han alligevel steg ud, steg føreren også ud, hvorefter han anklagede den 20-årige for at have stjålet nogle penge fra bilens bagsæde. Dette nægtede han.

Men føreren ville nu kropsvisitere manden og tog i den forbindelse hans pung og mobiltelefon og bad ham om atter at sætte sig ind i bilen.

Den unge mand valgte dog i stedet at løbe fra stedet.

Politiet efterlyser to mænd

De to mænd er på fri fod og efterlyses af Østjyllands Politi.

Føreren af bilen beskrives som afrikansk af udseende, 20-25 år gammel, cirka 185-190 cm høj, spinkel af kropsbygning, mørk i huden og med sort, kort hår og et lille sort fipskæg på hagen, talte dansk med accent og var iført sort tøj.

Beskrivelsen af passageren i bilen lyder: Afrikansk af udseende, 18-23 år, cirka 190-195 cm høj, spinkel af kropsbygning, mørk i huden og med sort, langt krøllet hår, der var opsat, talte dansk med accent og var iført sort tøj.

Politi vil i øvrigt gerne advare imod, at man sætter sig ind i en pirattaxa, og opfordrer til, at man kun kører med de rigtige taxaer, benytter offentlig transport eller laver aftaler med nogen om at blive hentet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu