Rogge støtter McQuaid

13. februar 2013 18:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Rogge støtter McQuaid
Billede mangler

På trods af cykelsportens efterhånden blakkede doping-ry og uenigheder mellem den internationale cykelunion, UCI og det internationale dopingagentur, WADA, får UCI’s præsident, Pat McQuaid, opbakning til unionens fremtidige dopingarbejde fra Den Internationale Olympiske Komité, IOC.

 

– Vi har tiltro til Pat McQuaid som præsident for UCI, siger IOC’s præsident Jacques Rogge til det britiske nyhedsbureau Reuters. 

Efter Lance Armstrongs dopingindrømmelse i sidste måned er der blevet stillet spørgsmålstegn ved UCI’s troværdighed. Det spørgsmålstegn blev ikke mindre, efter at UCI opløste den uvildige kommission, der skulle undersøge UCI’s egen rolle i Armstrong-sagen, hvor UCI fra flere sider blev beskyldt for at sløre Armstrongs fortid og skjule positive dopingprøver, samt at unionen skulle have modtaget større pengebeløb fra Lance Armstrong.

I stedet har UCI besluttet, at den fremtidige undersøgelse skal foregå i en såkaldt sandhedskommission, hvor ryttere kan bekende deres dopingsynder under en form for amnesti. Den idé er WADA ikke ubetinget begejstret for, og de mener stadig, at undersøgelsen burde finde sted i den oprindelige kommission.

Jacques Rogge opfordrer nu begge parter til at finde en fælles løsning.

– Der er en igangværende diskussion mellem WADA og UCI. Vi opfordrer begge parter til at finde sammen og at finde en løsning på krisen, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu