ANNONCE

Rohde: EU må trække Ungarn for EU-domstolen

11. januar 2012 22:22 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Rohde: EU må trække Ungarn for EU-domstolen
Billede mangler

Når EU her til aften fejrer Danmarks nye formandsskab, er det i skyggen af, at konflikten mellem EU og Ungarn i løbet af onsdagen er optrappet.
EU truer nu med at straffe landet, fordi den nye ungarske forfatning er i strid med europæiske regler.
Ungarn vedtog nemlig før jul en kontroversiel forfatning, der ifølge EU-parlamentariker Jens Rohde (V) er et alvorligt brud med den traditionelle tredeling af magten og et værdiskred, der rammer EU-samarbejdet ligeså hårdt som den aktuelle eurokrise.
“Det er fuldstændigt uholdbart. Betingelserne for, at de overholdet blev optaget, var, at de var frie og demokratiske samfund, og nu udvikler det sig i den helt modsatte retning,” siger han til Newspaq og understreger, at man i EU pressede på for, at forfatningen ikke blev vedtaget.
“Så gør man det alligevel, og derfor må nok være nok, og derfor må EU-kommissionen trække for EU-domstolen,” siger Vestre-politikeren.
“Hvis Ungarn ikke ændre deres forfatning, og anerkender at et europæiske fællesskab bygger på demokratiske værdier, så må man suspendere landets rettigheder i EU,” lyder det fra Jens Rohde.
Sammen med andre liberale EU-politikere venter han, at de få flertal bag et forslag om at bruge Lissabontraktatens artikel syv.
Det betyder, at alle EU’s medlemsstater skal til at forholde sig til, om et medlemsland skal stilles uden for en del af EU-samarbejdet på grund af brud på traktaten, hvilket dermed bliver en sag for det danske EU-formandskab.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu