Rohde: EU-Parlamentet boykotter Bødskov

13. juni 2012 15:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Rohde: EU-Parlamentet boykotter Bødskov
Billede mangler

EU-Parlamentet suspenderer alle forhandlinger med det danske formandskab om nye regler for Schengen-området, oplyser Venstres EU-parlamentariker Jens Rohde til Ritzau.
I første omgang lød det, at samtlige forhandlinger på retsområdet ville blive lammet, men det drejer sig altså udelukkende om forhandlinger i relation til det grænseløse Schengen-samarbejde.
Det sker i protest imod, at medlemslandene med Danmark i spidsen i sidste uge satte EU-Parlamentet uden for indflydelse i dele af en ny aftale om det grænseløse Schengen-samarbejde.
Reglerne vil gøre det lettere for medlemslandene at smække grænsebommene i, hvis EU’s ydre grænser er under et vedvarende pres.
Ifølge Jens Rohde drejer det sig om cirka 10 konkrete forhandlinger, der nu bliver sat i bero, indtil Cypern overtager det halvårlige formandskab for EU i juli.
Kilder tæt på det danske formandskab siger dog, at der endnu ikke er truffet nogen formel beslutning om et boykot fra parlamentets side. En sådan vil først kunne blive truffet på et møde torsdag formiddag.
Samtidig lyder det, at forhandlingerne først vil blive genoptaget, hvis medlemslandene ændrer i retsgrundlaget for den nye aftale, så parlamentet får medbestemmelse. Dermed risikerer forhandlingerne at være lammet også under det cypriotiske formandskab.
Morten Bødskov var tirsdag i parlamentet for at forsvare aftalen. Her blev han mødt af stor utilfredshed og buhråb.
Formanden for den største politiske gruppe i parlamentet truede blandt andet med at indstille samarbejdet med Danmark på samtlige områder, men det ligner kun et delvist boykot.
Det betyder, at den danske regering kan fortsætte forhandlinger om eksempelvis en vigtig energiaftale, der kan sætte et grønt aftryk efter det danske formandskab.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu