Rohde gør lokalpolitisk comeback i Viborg

15. marts 2013 11:46 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Rohde gør lokalpolitisk comeback i Viborg
Billede mangler

Venstres frontfigur i Europa-Parlamentet stiller op til kommunalvalget i Viborg. Det står klart efter et opstillingsmøde torsdag aften, hvor Jens Rohde (V) blev placeret som nummer 13 på partiets liste.

 

Jens Rohde blev i november sidste år under stor dramatik droppet som sit partis spidskandidat til EP-valget. Det skete, da man valgte at udskyde afstemningen, efter Berlingske havde bragt en kontroversiel kronik fra Jens Rohdes hånd.

»Så længe jeg var spidskandidat, har jeg ikke kunnet forsvare at stille op i Viborg, fordi det ville være svært at passe begge dele på én gang. Når man også har et landspolitisk ansvar i Venstre, kan man ikke på samme måde tillade sig at fokusere regionalt og lokalt,« siger Jens Rohde til Berlingske Nyhedsbureau som begrundelse for, hvorfor han stiller op nu.

Udover opstillingen i Viborg stiller han op til næste års EP-valg i Nordjylland. Ved seneste valg til Europa-Parlamentet var han spidskandidat – det bliver han ikke denne gang.

»Det er sådan, at når man opstiller i en kreds, kan man ikke samtidig være spidskandidat. Spidskandidaturet har længe været en saga blot for mig,« siger han.

Jens Rohde frygter ikke, at han ved byrådsvalget kommer til at skygge for sin egen borgmesterkandidat:

»Jeg står fuldstændig bag af Venstres borgmesterkandidat. Jeg håber, at jeg kan være med til at tiltrække nogle stemmer, der kan gøre Nina Hygum til borgmester. Hun er en stærk kvinde, som man ikke lige sådan kan skygge for,« siger Jens Rohde.

Spørgsmål: Hvad sker der, hvis du får flere personlige stemmer end Nina Hygum?

»Venstre har, uanset stemmetal, kun én borgmesterkandidat, og hun hedder Nina Hygum,« siger Jens Rohde.

Bliver han valgt til Viborg Byråd, vil han udnytte sine internationale kontakter og arbejde for at sikre Viborg større indflydelse i Kommunernes Landsforening og i landspolitik.

»Jeg vil også gerne være med til at ændre den politiske kultur i Viborg, hvor mange private initiativer bremses på halvvejen, så vi ender med halve løsninger. Viborg er en rigtig god by, men vi kan godt komme op på en lidt større klinge,« siger han.

Jens Rohde var i en årrække under den borgerlige regering politisk ordfører for Venstre, og han har tidligere været medlem af Viborg Byråd. Venstre står uden for konstitueringsaftalen, der gjorde den konservative Søren Pape Poulsen (K) til Viborg-borgmester efter seneste valg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu