Rolf Sørensen optaget i cyklingens Hall of Fame

24. november 2015 06:28 | Af: Ritzau Fokus
 
Rolf Sørensen optaget i cyklingens Hall of Fame
Foto: Nils Meilvang/Scanpix (Arkivfoto)
Foto: Nils Meilvang/Scanpix (Arkivfoto)

Tidligere cykelrytter Rolf Sørensen er optaget i cykelsportens Hall of Fame. Foto: Nils Meilvang/Scanpix (Arkivfoto)

Danmarks mest vindende cykelrytter er blevet optaget i Hall of Fame ved Danish Bike Awards.

Den tidligere cykelrytter Rolf Sørensen er mandag blevet optaget i cyklingens Hall of Fame. Æren blev han bekendt med ved Danish Bike Awards. Det skriver TV2.

– Det er en store ære, og jeg vil altid være en del af cykelsporten, og jeg er heldigvis blevet en del af den, siden jeg stoppede min karriere.

– Når jeg nu ikke er blevet kåret til årets cykelrytter i Danmark, så er det her klart det største, jeg kunne få, sagde Rolf Sørensen ifølge TV2, da han var på scenen i Cirkusbygningen i København for at modtage et bevis på hæderen.

Sørensen er Danmarks mest vindende cykelrytter

50-årige Rolf Sørensen er Danmarks mest vindende cykelrytter gennem tiderne.

Som den første dansker nogensinde vandt han i 1993 en af de store endagsklassikere – Liege-Bastogne-Liege – og han fulgte op fire år senere med triumfen i Flandern Rundt.

Nordsjællænderens talent var åbenlyst fra en tidlig alder, og som 17-årig flyttede han til Italien for at udnytte det bedst muligt.

Han vandt etaper i Tour de France, kørte flere dage i den gule trøje i Touren og vandt OL-sølv i 1996 – året hvor han var skiftet til storholdet Rabobank.

Indstillede karrieren i 2002

I karrierens efterår kørte han i en enkelt sæson for Bjarne Riis’ cykelhold CSC-Tiscali, inden han i 2002 indstillede karrieren i en alder af 37 år.

Efter et voldsomt pres indrømmede han i 2013, at han havde brugt doping i løbet af sin cykelkarriere.

Rolf Sørensen var ikke den eneste, der blev hædret mandag aften.

Søren Kragh Andersen blev kåret til årets landevejsrytter, Lars Bak blev årets hjælperytter, og Mads Würtz Schmidt blev årets enkeltstartsrytter.

/ritzau/

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu