Rolf Sørensens indrømmelse giver genlyd i Europa

19. marts 2013 09:10 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Rolf Sørensens indrømmelse giver genlyd i Europa
Billede mangler

I en tid med store og bemærkelsesværdige indrømmelser ligger Rolf Sørensen sig i slipstrømmen af navne som Lance Armstrong, Michael Boogerd og Michael Rasmussen.

 

Og Rolf Sørensen, der hidtil hårdnakket har benægtet enhver brug af præstationsfremmende midler, giver genlyd i nogle af Europas største aviser, der alle opremser Rolf Sørensens titler og bedrifter på landevejene.

Franske Le Monde skriver om Rolf Sørensen under overskriften:

– Den danske cykelrytter Rolf Sørensen indrømmer, at han dopede sig.

– Danskeren Rolf Sørensen, én af de mest succesfulde cykelryttere i sit land, indrømmede den 18. marts brug af doping i løbet af sin karriere gennem “periodisk brug af EPO op igennem 1990’erne”, efter at han havde benægtet det i flere år.

Italienske La Repubblica, Italiens største avis, skriver, at Rolf Sørensens tilståelse fortsætter rækken af indrømmelser.

Overskriften lyder:

– Også Rolf Sørensen indrømmer: “Jeg gjorde brug af EPO”

– Danskeren slutter sig til rækken af dem, der har tyet til doping i en mørk periode for cykling. “Der er ingen undskyldning, men jeg gjorde det for at konkurrere på lige fod med andre.” Han fortsætter rækken af tilståelser af cyklister, der har brugt doping, skriver La Repubblica.

Norske Verdens Gang lader til at være oprigtigt chokeret over Sørensens udmelding i går aftes på dansk TV2.

Under overskriften “Nyt dansk dopingchok” skriver avisen:

– Den danske cykellegende Rolf Sørensen kritiserede råddenskaben i cykelsporten og kaldte dopere som Bjarne Riis og Lance Armstrong for hyklere. I går chokerede han Danmark, da han selv indrømmede doping.

Den store spanske sportsavis, AS, bemærker, at Rolf Sørensen ikke udleverer andre end sig selv i dopingbekendelse.

– Danskeren, 47 år, var én af de største klassikerryttere i 1990’erne. I sit vidneudsagn giver han ingen navne, men indrømmer kun sin egen skyld.

Også aviser i Australien, New Zealand, Belgien, Holland, Tyskland – ja, næsten alle lande, hvor cykelsport spiller en rolle – omtaler Rolf Sørensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu