Rolfs holdkammerat: Holdlæge gav os epo

22. januar 2013 08:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Rolfs holdkammerat: Holdlæge gav os epo
Billede mangler

Den tidligere Rabobank-rytter Danny Nelissen fortæller nu, hvor organiseret doping-misbruget var på Rolf Sørensens Rabobank-hold i 90’erne.

 

Overfor den hollandske avis, NRC Handelsblad, fortalte Danny Nelissen, der kørte for Rabobank 1996 og 1997, i lørdags, at det var i Tour de France i 1996, at den organiserede brug af EPO blev indledt. Nelissen, der i 1998 skiftede til det daværende Team Home Jack & Jones, valgte i første omgang at være anonym, men mandag stod han frem i det hollandske tv-program RTL Sportcafe og bekræftede det.

– Jeg var på Rabobank i ’96 og ’97, da der blev brugt EPO i Touren, lød det fra den tidligere amatørverdensmester, der i Tour de France i 1996 kørte i Tourens prikkede bjergtrøje i flere dage.

NRC Handelsblads sportsredaktør, Thijs Zonneveld, bekræfter, at Nelissen er en af de kilder, han har talt med til den historie, der i weekenden blandt andet satte fokus på Michael Rasmussens brug af doping.

– Jeg tror, at Nelissen bad mig om anonymitet, fordi han ønskede at se, hvordan det ville blive modtaget. Thomas Dekker, der nævnes ved navn i artiklen, blev positivt modtaget, og jeg tror, at det har givet Nelissen mod til at stå frem. Jeg synes, at det er modigt af ham at stå frem, han er stadig den første Rabobank rytter fra begyndelsen af holdet, som står frem, selvom han aldrig er taget, siger han.

Danny Nelissen var dog ikke på Rabobank-holdet samme tid som Michael Rasmussen. Han kørte i stedet sammen med Rolf Sørensen, der kørte på præcis det Tour-hold, Nelissen beskriver. Et hold, hvor rytterne ikke selv behøvede at købe deres dopingpræparater.

– Jeg ved ikke, hvordan det foregik, efter jeg forlod Rabobank i 1997, men i mine to år var det holdlægen Leinders, der sørgede for dopingen. Han gav indsprøjtningerne, forklarede han i tv-programmet og tilføjede, at han aldrig så andre, der dopede sig.

– Det skete, mens du var alene i et værelse hos lægen. Der lå jo ikke fem af os på række.

Danny Nelissen stoppede karrieren i januar 1999 på grund af hjerteproblemer, og på det tidspunkt var der beskyldninger fremme om, at han skulle være dopet, hvilket han dog afviste.

– Jeg har ingen respekt for mennesker, der skriver, at jeg har brugt doping, uden at have stærke beviser. Jeg er aldrig testet positiv. Bedre bevis på min uskyld findes ikke. Da jeg aldrig er testet positiv, har jeg heller ikke overtrådt reglerne, så enkelt er det, lød det dengang.

Afsløringerne fra Nelissen har i øvrigt medført, at det belgiske cykelforbund nu indleder en undersøgelse af Geert Leinders, der forlod Rabobank i 2009. Lægen, der fra 2011 og indtil sidste efterår var deltidstilknyttet det britiske Team Sky, har afvist nogensinde at have anvendt produkter eller metoder fra den forbudte liste.

Rabobanks hold i Touren 1996

81. Johan Bruyneel

82. Michael Boogerd

83. Erik Breukink

84. Erik Dekker

85. Viatcheslav Ekimov

86. Danny Nelissen

87. Arvis Piziks

88. Rolf Sørensen

89. Leon van Bon

 Rabobanks hold i Touren 1997

121 Peter Luttenberger

122 Michael Boogerd

123 Erik Breukink

124 Erik Dekker

125 Patrick Jonker

126 Robbie McEwen

127 Danny Nelissen

128 Rolf Sørensen

129 Leon van Bon

Feltet.dk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu