Romney får støtte fra sin rival mod Obama

8. maj 2012 10:25 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Romney får støtte fra sin rival mod Obama
Billede mangler

Den stærkt religiøse tidligere amerikanskepræsidentkandidat Rick Santorum støtter nu de republikanernes spidskandidat Mitt Romney. Det skriver han ifølge amerikanske medier i en e-mail til sine tilhængere.
Under Republikanernes nomineringsvalg kritiserede Santorum ellers Mitt Romney for ikke at være konservativ nok og ikke havde religiøse spørgsmål højt nok på sin dagsorden.
Rick Santorum, der trak sig ud af kampen om at blive Republikanernes præsidentkandidat i april, lægger stor vægt på, at religion får afgørende indflydelse på politikken.
I e-mailen opfordrer Santorum nu sine vælgere til at stemme på Mitt Romney for at vinde over præsident Barack Obama ved præsidentvalget i november.
Romney og Santorum mødtes kort fredag for at indstille deres verbale krig. Romney sagde ved den lejlighed, at han ikke ventede, at hans tidligere rival officielt ville støtte ham foreløbig.
Under nomineringsvalgene fokuserede Santorum ofte på emner som abort og homoseksuelles rettigheder.
Da Santorum trak sig ud af valgkampenden 10. april, nævnte han ikke Romney ved navn.
Ledelsen af Det Republikanske Parti har dog kraftigt opfordret de øvrige republikanske kandidater til at bakke op om Romney for at vinde over Obama.
Newt Gingrich, der trak sig ud af kampen i sidste uge, har allerede givet sin støtte til Romney.
Kun den yderst liberale Ron Paul udfordrer fortsat Romney i Republikanernes nomineringsvalg, men han er uden chance for at vinde.
Kilde: AFP

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu