Romney siger nej til homoægteskaber

10. maj 2012 06:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Romney siger nej til homoægteskaber
Billede mangler

Mens homomiljøet og mange andre jubler over Barack Obamas opbakning til ægteskaber mellem personer af samme køn, så gør hans politiske hovedmodstander det stik modsatte.
Mitt Romney, som er storfavorit til at blive Republikanernes præsidentkandidat, deler ikke Obamas holdning.
Romney afholder sig dog fra direkte at kritisere præsidenten.
– Jeg har det samme syn på ægteskab, som da jeg var guvernør, og som jeg har givet udtryk for mange gange. Jeg er af den overbevisning, at ægteskab er et forhold mellem en mand og en kvinde, og det er min præference, siger Romney.
– Andre har en anden mening. Det er et meget følsomt emne, siger Romney.
Rick Santorum, som blev besejret af Romney i Republikanernes nomineringsvalg, er skarpere i sin afvisning af Obamas stillingtagen.
– Paradeforestillingen er overstået. Det er uden tvivl et forsøg på at opildne sine tilhængere på venstrefløjen forud for valget, siger den stærkt religiøse Santorum, der beskriver det traditionelle ægteskab som den “grundlæggende byggesten i samfundet”.
Borgmesteren i New York City, Michael Bloomberg, mener, at amerikanerne på et tidspunkt vil bakke op om Obamas holdning.
– Det er et vendepunkt i historien om borgerrettighederne i USA. Ingen amerikansk præsident har nogensinde støttet en stor udvidelse af borgerrettighederne, uden at det i sidste ende er blevet accepteret af befolkningen, siger Bloomberg.
Ellen DeGeneres, vært for et af de mest populære talkshows i USA, roser Obama.
– Hvilken dag for vores land. Der skal en modig mand til at indtage en holdning som denne. Specielt i et valgår, siger hun.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu