Romney vinder i fem stater på én aften

25. april 2012 08:49 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Romney vinder i fem stater på én aften
Billede mangler

Mitt Romney har vundet igen. Denne gang gjorde han rent bord ved tirsdagens primærvalg i staterne Delaware, New York, Rhode Island, Pennsylvania og Connecticut.
Dermed cementerer han sin favoritrolle til at blive partiets udfordrer til præsident Barack Obama ved valget den 6. november.
– I skal bare holde ud lidt endnu. I aften begynder et bedre Amerika, sagde Romney i en tale til sine tilhængere.
Romney har stort set været sikker på at blive nomineret som sit partis kandidat, siden hans hovedrival, Rick Santorum, trak sig tidligere i april.
De fem delstater, som stemte tirsdag, har totalt 231 delegerede, og med sejrene kommer Romney tættere på de 1144 delegerede, som formelt er nødvendige for at blive nomineret til præsidentkandidat.
Før tirsdagens valg havde Romney 695 delegerede, oplyser CNN. Det ventes, at Romney inden udgangen af maj vil have sikret sig den nødvendige opbakning. Den endelige nominering til præsidentkandidat finder sted i august.
Men allerede nu har Romney indledt sin valgkampagne. Han beskyldte i sin sejrstale præsident Obama for løftebrud og for at være en svag leder. Romney anklagede også Obama for ikke at have været i stand til at forbedre USA’s økonomi.
– Hvad er der sket i de tre og et halvt år under præsident Barack Obama? Er det blevet nemmere at få pengene til at slå til? Er det blevet nemmere at sælge eller købe et hus? Får I mere ud af at gå på arbejde, sagde Romney til sine tilhængere.
Også benzinpriserne, der i øjeblikket er forholdsvis høje, fik et ord med på vejen til forsamlingens store jubel. I det hele taget havde Romney valgt udelukkende at tale om økonomiske spørgsmål.
Tirsdagens primærvalg kan være begyndelsen på enden for Newt Gingrich, en af de to tilbageværende rivaler til Romney. Gingrich sagde efter nederlaget, at han nu vil genoverveje sit kandidatur.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu