Roskilde Festival skræmmer frivillige med lav løn

11. juni 2012 09:42 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Roskilde Festival skræmmer frivillige med lav løn
Billede mangler

En løn, der svarer til 56 kroner i timen og en arbejdsuge på 32 timer, får de frivillige til at vende Roskilde Festival ryggen.
 
Der er under en måned til Dyrskuepladsen i Roskilde omdannes til nordens største musikfestival. Men der mangler stadigvæk en tredjedel af alle de frivillige, der skal til for at få festivalen til at fungere.
 
I år er arbejdskravet til de frivillige sat op fra 24 til 32 timer, og det har fået flere til at købe billetten i stedet.
– Vores situation er svær i år. Jeg kan mærke, at foreningerne kæmper om de få frivillige, der er, siger Johanne Tschernja til Newspaq.
 
Hun er formand for Roskilde Bordtennis, der har sendt frivillige til Roskilde Festival lige siden starten. I år kommer hendes hold til at bestå af uprøvede festivaldeltagere.
– Vi har meget svært ved at skaffe erfarne folk, som vi kan bruge som ansvarspersoner, fortæller hun.
 
For med 32 timers arbejde svarer timelønnen til 56 kroner, og det er kun de yngste, der vil arbejde til den pris.
 
En rundringning foretaget af Newspaq til en række foreninger viser det samme billede: Der mangler frivillige i stort stil, gennemsnitsalderen er lavere, og ventelister er afløst af udsigten til en hårdere festivaloplevelse.
 
Flere fortæller, at situationen ikke har været værre de sidste ti år. Ikke engang året efter regnvejrskatastrofen i 2007 var det så svært at finde frivillige.
 
Hos Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk, DFUNK, mangler man lige nu 150 frivillige. Konsulent Nicholas Farr er ikke sikker på, at man når at få holdet fuldt besat.
– Det har betydning for hvor mange pantmidler, vi kan samle ind, forklarer han.
 
Derfor er han bekymret for, at der vil blive færre midler at sende som nødhjælp til de hjemløse flygtninge i Grækenland.
 
Og selv hvis det skulle lykkes, kan den øgede arbejdsbyrde gøre det sværere at få de frivillige til at komme tilbage næste år.
– Vores bekymring er, at dem vi har fundet i år, tænker “hold da op, det var alligevel for meget”, siger Nicholas Farr til Newspaq.
 
Udfordringen er derfor at sikre, at de frivillige også synes, det er sjovt at være frivillig på deres fjerde vagt, siger han.
 
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Roskilde Festival.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu