Roskildesyge skader ikke Nomas Michelin-chancer

8. marts 2013 13:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Roskildesyge skader ikke Nomas Michelin-chancer
Billede mangler

Mindst 63 personer er ramt af roskildesyge, efter at de i februar spiste på verdens bedste restaurant, Restaurant Noma i København. Det konstaterer en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen.

Men ifølge Berlingskes madanmelder, Søren Frank, vil de nye oplysninger ikke få konsekvenser for Nomas Michelin-chancer, skriver AOK.dk.

»Det er naturligvis meget pinligt for Noma, men det får ingen betydning for deres chancer i kampen om Michelin-stjerner. Michelin er jo en guide. Det er en trykt bog, og stjernerne er allerede fordelt. Deres deadline ligger omkring årsskiftet, så vi må konstatere, at det ikke får nogen betydning,« siger Søren Frank.

Ifølge Fødevarestyrelsen er det formentlig en syg køkkenmedarbejder, som smittede gæsterne med roskildesyge og det er ikke overraskende mener Søren Frank.

»Når man er oppe i at have 50 kokke, så bliver det selvfølgelig sværere at kontrollere, hvem der er syge, og hvem der ikke er. Noma har omkring 85 ansatte, og det kan være utrolig svært at administrere«.

»Vi kender jo til lignende tilfælde på andre restauranter, hvor man efterfølgende har taget konsekvensen og lavet en reel nedbemanding. Det har man simpelthen været nødt til,« forklarer Søren Frank.

I Fødevarestyrelsens rapport indskærper man over for Noma, at der skal strammes op på hygiejnen omkring håndtering af fødevarer i restauranten.

»Det indskærpes, at fødevarer skal beskyttes mod kontaminering, som kan gøre dem uegnede til konsum, sundhedsfarlige eller kontaminerede på en sådan måde, at de ikke med rimelighed kan betragtes som egnede til at blive konsumeret i den tilstand,« skriver Fødevarestyrelsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu