ANNONCE

Royal fødselar finder stor glæde i Kronprins Frederik

20. juli 2019 10:41 | Af: Ritzau Fokus

Norges kronprins har tætte bånd til det danske kongehus. Nu fylder den royale tronarving 46 år.

Da kronprins Haakon den 25. august 2001 blev viet med den borgerligt fødte Mette-Marit, havde han den danske kronprins Frederik ved sin side.

Kronprins Frederik var nemlig forlover, og det var der en helt særlig grund til. Der er nemlig tætte bånd mellem den danske og den norske kronprins, der lørdag fylder 46 år.

I bogen “Under Bjælken”, der er et portræt af kronprins Frederik, fortæller den norske tronarving, hvor meget deres venskab betyder, og hvor meget han har ladet sig inspirere af sin danske kollega.

– En af de ting, jeg har lært af Frederik, er at tage mig selv mere med i kronprinsrollen, siger han.

– Da jeg voksede op, var den private Haakon helt uforenelig med den officielle prins. De to mødtes aldrig og skulle helst være adskilte, følte jeg, fortæller den norske kronprins i bogen.

Forældrene fester også

Det er ikke kun kronprinserne fra de to kongehuse, der holder af hinanden.

Dronning Margrethe og norske dronning Sonja deler begge interessen for billedkunst og musik og har flere gange ledsaget hinanden til kulturelle arrangementer.

De to har også holdt skiferier sammen i Norge, og derfor har de to kronprinser kendt hinanden, siden de var børn.

Kronprins Haakon kom til verden på rigshospitalet i Oslo den 20. juli 1973.

Blot tre dage efter fødslen annoncerede hans farfar, kong Olav, at den nyfødte prins skulle hedde Haakon Magnus, men at han i daglig tale ville gå under navnet Haakon.

Han blev døbt den 20. september 1973 i slotskapellet på kongeslottet i Oslo, og til dåben stod blandt andre kong Carl Gustaf af Sverige og danske dronning Margrethe faddere.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu