ANNONCE

Royal offensiv mod usand historie

13. oktober 2015 22:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Royal offensiv mod usand historie
Foto: Scanpix (Arkivfoto)
Foto: Scanpix (Arkivfoto)

Foto: Scanpix (Arkivfoto)

Når Kongehuset udsender pressemeddelelser handler det normalt om bryllupper, fødsler eller – i enkelte tilfælde – skilsmisser.

Men tirsdag 13. oktober drejede meddelelsen fra Hoffet om noget ganske andet – nemlig prinsesse Maries påståede brystoperation, som ifølge ugebladet Her & Nu skulle have fundet sted i Litauen.

Hoffet henleder i pressemeddelelsen opmærksomheden på, at Her & Nu bringer en rettelse, der til forveksling ligner et dementi, og hvor historien mere eller mindre trækkes tilbage, efter Kongehuset har påpeget over for ugebladet, at historien ikke holder vand.

Uden fortilfælde

Og det er fuldstændig uden fortilfælde, mener historiker og kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen, som BT har talt med.

»Det er helt usædvanligt, at Kongehuset har krævet en dementi. Jeg kan ikke komme i tanke, at det nogensinde er sket før,« fortæller Hovbakke Sørensen til BT.

Normalt vælger Kongehuset meget bevidst ikke at kommentere den type historier:

»I Kongehuset har man en opfattelse af, at man ikke skal kommentere alt muligt. Der bliver jo skrevet rigtig meget om Kongehusets medlemmer, så hvis man gik ind i det, ville man opleve, at Hoffet ville havne i en egentlig diskussion med både danskerne og pressen. Og det er jo netop meningen, at de skal holde sig højt hævet over den slags,« forklarer han.

Derfor bryder Kongehuset traditionen

Men hvorfor er det så netop nu, at Kongehuset vælger at bryde med traditionen? Hovbakke Sørensen er ikke i tvivl:

»Det tror jeg hænger sammen med, at det er en meget mere privat og personlig sag end mange andre. Det er meget intimt, så det gør så, at Kongehuset – meget forståeligt trækker en streg i sandet. Det er simpelthen sagens karakter der gør, at man siger: Hertil og ikke længere,« vurderer Hovbakke Sørensen.

Det er ellers ikke første gang, at et ugeblad spekulerer i, at den 39-årige prinsesse Marie har fået ændret på sit udseende.

I december 2012 skrev Se & Hør en artikel om, at Prinsessen havde været på privathospital i Frankrig under overskriften: »Marie hemmeligt indlagt. Behandlet af plastikkirurg«.

Dengang afholdt Kongehuset sig fra at kommentere, og når de har gjort en undtagelse denne gang, kan det hænge sammen med, at man vil undgå, at det bliver en glidebane, siger Lars Hovbakke Sørensen.

»Det er fordi, at Kongehuset vil undgå, at det bliver en glidebane. Man vil ikke risikere, at man hver gang kan gå lidt tættere på. Det har man set i udlandet, og det vil man ikke risikere, at det sker herhjemme,« forklarer Lars Hovbakke Sørensen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu