ANNONCE

Royale udskiftninger: Nye overhoveder i landet

10. september 2019 14:18 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

I den kommende uge indtager kronprinsen rollen som regent, mens også prinsesse Benedikte kommer til landet for at agere rigsforstander.

Dronning Margrethe vender atter hjem til Danmark med Kongeskibet Dannebrog tirsdag. Det er en dag, der markerer, at sæsonen for de kongelige rejser med Kongeskibet stopper for i år.

Ifølge Kongehusets kalender kommer der en periode, hvor Dronningen ikke skal agere regent, mens et til kongeligt medlem kommer til landet.

Kronprinsen regerer

Af kalenderen fremgår det, at kronprinsen er regent fra den 12. til den 19 september.

Nærmest i midten af perioden får kronprinsen travlt, for den 16. september byder han og kronprinsesse Mary det svenske kronprinspar velkommen. Kronprinsesse Victoria og hendes mand prins Daniel besøger København sammen med en større svensk erhvervsdelegation.

Det svenske royale par er i Danmark indtil den 18. september.

Den 20. september er det igen dronning Margrethe, der indtager tronen.

Prinsesse er rigsforstander

På trods af at der i kalenderen står, at kronprinsen er regent i en længere periode, er der ifølge kalenderen også et opbrud.

Artiklen fortsætter efter videoen.

I weekenden den 13. til 15. september er prinsesse Benedikte i Danmark, da hun er rigsforstander.

– Rigsforstanderen er jo per definition en afløser for den siddende monark, så derfor vil det typisk være en, der kan stå for og agere inden for de rammer, har historiker og kongehusekspert tidligere forklaret.

Noget tyder dog på, at prinsesse Benedikte bliver i landet i længere tid, da hun den 20. september skal deltage i en prisoverrækkelse ved Alzheimerforeningen.

Officielt program

På Kongehusets hjemmeside forklares det, at det, der noteres i den kongelige kalender, er det, der klassificeres som officielle programpunkter, som fortrinsvist er aktiviteter, medierne kan få adgang til.

Derfor betyder det, at der sagtens kan være andre arrangementer, som de kongelige deltager i, der ikke er blevet noteret i kalender.

Mens der også er sandsynlighed for, at der er tale om private arrangementer, og de i sagens natur heller ikke noteres.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu