Rumænsk drama går hele vejen ved Berlinalen

16. februar 2013 21:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Rumænsk drama går hele vejen ved Berlinalen
Billede mangler

TYSKLAND: Guldbjørnen ved den 63. udgave af den internationale filmfestival i Berlin, også kaldt Berlinalen, er lørdag aften gået til Calin Peter Netzers drama »Barnets Stilling«, oplyser arrangørerne på filmfestivalens hjemmeside.

 

Den rumænske film handler om en velhavende og herskesyg mor, der udnytter sin sociale position til at få sin søn ud af fængslet, efter han har kørt et andet menneske ihjel.

Sølvbjørnen, der gives til den næstbedste film, gik til Danis Tanovics »En episode i en skrotsamlers liv«, der skildrer to bosniske romaer, der desperat søger hjælp og behandling, efter deres ufødte barn dør.

Lørdag oplyste Det Danske Filminstitut, at den danskproducerede »The Act of Killing« af Joshua Oppenheimer har vundet den Økumeniske Pris samt dokumentar-publikumsprisen ved filmfestivalen, som afsluttes i denne weekend.

Publikumsprisen overrækkes ved en særvisning af filmen søndag, mens den økumeniske – den tværkirkelige – pris blev overrakt lørdag middag. Prisen gives til en film, som »formår at skabe forståelse for universelle, menneskelige værdier«.

»The Act of Killing« er produceret af Signe Byrge Sørensen og bringer seerne »helt tæt på bødler fra det indonesiske folkemord i 1965-66, der dengang som i dag dyrkes som helte, og som i filmen åbent fortæller om deres ugerninger og genopfører mordscenerne foran kameraet«.

Den dansk-palæstinensiske instruktør Mahdi Fleifel har desuden modtaget festivalens fredspris for »A World Not Ours«. Filmen er engelskproduceret og er Fleifels videodagbog om livet i den palæstinensiske flygtningelejr Ain El-Helweh i Libanon, hvor instruktøren boede som ung i to år, inden han flyttede med sin familie til Danmark.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu