Rundkørsel sender bevidst bilister på omvej

9. oktober 2019 07:37 | Af: Newsbreak.dk

Ifølge Vejdirektoratet er der en mening med galskaben.

Rundkørsel sender bevidst bilister på omvej
Det er denne rundkørsel, det hele drejer sig om. Foto: Søren Stig Andersen/Privat/TV2 Lorry.

En rundkørsel ved Onsved har fået en opmærksom borger til at mistænke den nye Kronprinsesse Marys Bro for at få lette penge i kassen.

I rundkørslen er der ét skilt, der viser mod Frederikssund. Og kører bilister i den retning, skal de køre over den nye bro. Men for at køre den vej, skal der betales en afgift. Det skriver TV 2 Lorry.

Artiklen fortsætter under videoen 

Søren Stig Andersen, der er kendt i området, fortæller, at udkørslen mod Kronprinsesse Marys Bro ikke er den eneste, der fører mod Frederikssund.

Tager man udkørslen mod landsbyen Lyngerup via Skibbyvej i samme rundkørsel, kommer bilister også til Frederikssund – endda uden at betale broafgift. Og så er vejen ovenikøbet kortere.

– Jeg synes, det er frækt at lede folk over broen, når man kan køre via landevejen til Frederikssund og undgå at betale, siger Søren Stig Andersen fra Kirke Hyllinge til TV 2 Lorry.

Han efterspørger skiltning i rundkørslen, så bilisterne er advaret om, at de nu er på vej hen mod en betalingsbro.

Der er en mening med det

Ifølge Vejdirektoratet er der en mening med den manglende skiltning mod Frederikssund via Skibbyvej.

– Vi skilter mod Frederikssund af den primære rute 53 (mod Kronprinsesse Marys Bro, red.), da det er blevet hovedfærdselsåren fra Hornsherred til Frederikssund. Ved at lede bilisterne ud på en motortrafikvej får vi ved samme lejlighed trafikken uden om Lyngerup, siger Peter Boding, ingeniør i Vejdirektoratet, til TV 2 Lorry.

Der er skilte

Søren Stig Andersen har ikke noget imod at køre over broen, men han mener, problemet er det ikke-eksisterende skilt.

– Som forbruger vil jeg godt vide, hvad jeg køber, og jeg vil selv bestemme, hvad jeg køber, siger han.

Den problematik forstår Peter Boding godt. Han hæfter sig dog ved, at der er en afkørsel inden broen, hvor bilister kan dreje af.

– På strækningen før Elmedalsvej er der to portaler, der skilter med, at man nærmer sig en betalingsbro. Ønsker trafikanterne ikke at køre over den nye Kronprinsesse Marys Bro, kan der drejes fra her, siger han.

Det koster 14 kroner for bilister at køre over broen, mens lastbiler skal betale 41 kroner.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu