I retten: Bankmand tiltalt for dobbeltmord

24. oktober 2016 18:31 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

Rurik Jutting er sigtet for at skære halsen over på to kvinder og filme, at han torturerede den ene.

Rurik Jutting er tiltalt for at have skåret halsen over på to prostituerede. De to unge kvinder blev fundet i Jutting’s lejlighed i Hong Kong, efter han selv ringede til politiet. Det skriver det britiske medie Mirror.

Retssagen, der starter i dag, vil afgøre spørgsmålet om Rurik Jutting’s uskyld. Den britiske bankmand fastholder stadig stædigt, at han er uskyldig i mord. I dag har han derimod erklæret sig skyldig i manddrab, men det er ikke nok for anklageren.

Ringede selv til politiet

Sumarti Ningsih kendt under navnet “Alice” og Seneng Mujiashi kendt som “Jesse” blev begge fundet døde i Jutting’s lejlighed i november 2014. 23-årige Ningsih blev fundet stoppet i en kuffert på Jutting’s balkon. Hun havde været død i op til en uge, da hun blev fundet. 26-årige Mujiashi blev fundet død kun timer efter, hun mødte Jutting for første gang.

31-årige Rurik Jutting filmede endda torturen af sit første offer med sin iPhone, blev der fortalt i landsretten i Hong Kong.

Han var parnoid af sit kokainforbrug, da han ringede til politiet og tilkaldte dem til sin lejlighed. Begge kvinder blev fundet med deres hals skåret over.

Kendt i området

De to ofre var velkendte prostituerede i Wan Chai, hvor Jutting var en fast kunde i flere barer, der tilbyder alkohol og sex. Wan Chai er et kendt “fest” distrikt i Hong Kong, og den lejlighed, der var Juttings ligger i samme distrikt.

I retten var Jutting, der har en uddannelse fra Cambridge, noget mindre i størrelse, end da han blev arresteret for to år siden.

Dommeren Michael Stuart-Moore fortalte panelet af 80 potentielle nævninge, at bevismaterialet de ville høre var “ekstremt foruroligende” og “dybt chokerende”.

– Den anklagede optog en del af torturen på hans første offer med sin iPhone, fortalte dommeren nævningene og fortsatte:

– Han fortalte med mange detaljer, hvad han havde gjort. Faktisk optog han meget af, hvad han gjorde imod de to. Hvad I vil se er ekstremt foruroligerende.

Nævninge trækker sig

Trods de forfærdelige handlinger slog dommeren en ting fast.

– Det er meget vigtigt, at en retssag altid er retfærdig for begge parter. Trods de forfærdelige konsekvenser af den anklagedes handlinger, så er han berettiget den samme retfærdighed som alle andre i retten, sagde dommeren og fortsatte:

– Juryen vil tage stilling til tiltalen om mord. Den må ikke gøre dette på baggrund af vrede eller fordomme, men på basis af de beviser den hører.

Udvælgelse af juryen tog hele morgenen, og der var flere undskyldninger fra de potentielle nævninge i et forsøg på at slippe for at sidde igennem den to til tre uger lange retssag.

– Jeg kan ikke lide at se gyserfilm, lød det fra en af dem.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu