ANNONCE

Rusland anklages for at stjæle coronadata

16. juli 2020 15:57 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Hackere støttet af Kreml forsøger at stjæle resultater fra forskning i vacciner, oplyser britisk tjeneste.

Rusland anklages for at stjæle coronadata
Rusland anklages for at hacke sig til viden om coronavirus covid-19. Foto: Scanpix.

Hackere støttet af den russiske regering i Kreml forsøger at stjæle data fra forskningsprojekter, der arbejder med udvikling af en vaccine mod coronavirus covid-19.

Sådan lyder det torsdag fra Storbritanniens nationale center for cybersikkerhed (NCSC).

Hackerne forsøger ifølge NCSC at hacke sig ind hos både akademiske institutioner og hos medicinalselskaber. Og kampagnen foregår over hele verden.

– Vi fordømmer disse afskyelige angreb mod folk, der gør et vigtigt arbejde for at bekæmpe coronapandemien, siger Paul Chichester, operativ chef hos NCSC.

Angrebet er ikke forbi

I en fælles erklæring fra efterretningstjenester i Canada, USA og Storbritannien påstås det, at angrebene er udført af hackergruppen APT29. Gruppen er bedre kendt under navnet Cozy Bear.

Ifølge de vestlige sikkerhedstjenester er Cozy Bear en del af den russiske efterretningstjeneste.

Ifølge NCSC finder gruppens angreb stadig sted. Gruppen benytter sig af en række forskellige teknikker såsom “spear-phishing og såkaldt malware.

– APT29 vil formentlig fortsætte med angreb målrettet organisationer, der arbejder med forskning og udvikling af coronavaccine, lyder det i en erklæring fra NCSC.

Udenrigsminister skælder ud

Dominic Raab, udenrigsminister i England, kalder Ruslands handlinger for fuldstændigt uacceptable.

– Mens andre egoistisk forsøger at nå deres mål, samarbejder Storbritannien med deres allierede om at finde en vaccine og beskytte den globale sundhed, lyder det fra Dominic Raab, ifølge Reuters.

Reuters skriver, at Cozy Bear også er mistænkt for at hacke det Demokratiske Parti i USA forud for præsidentvalget i 2016.

Det er uvist, hvordan man i Rusland forholder sig til anklagerne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu