ANNONCE

Rusland: Glem FN-resolution mod Syrien

1. februar 2012 14:42 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Rusland: Glem FN-resolution mod Syrien
Billede mangler

I denne tid bliver der diskuteret hektisk i FN’s Sikkerhedsråd. Mens kampene i Syrien rykker tættere på hovedstaden Damaskus, overvejer man om der skal rykkes ind militært.
Selvom der muligvis blot bliver tale om en fælles fordømmelse fra FN, skal sådan en beslutning koordineres i en fælles FN-resolution.
Problemet er blot, at hverken Kina eller Rusland er meget for at blive alt for konkrete i formuleringen.
“Udkastet til en resolution udelader den vigtigste ting nemlig en klar klausul, som udelukker militære FN-aktioner i landet,” sagde Ruslands EU-udsendte, Vladimir Chizhov, The Guardian.
Imens stormagterne skeler til hinanden, spidser situationen i Syrien til.
Ifølge aktivisterne i Syriens Lokale Koordineringsråd er der allerede omkommet 25 demonstranter i dag. Det er sket i Damaskus-forstaden Wadi Barada og i den sydlige Dera-provins.
På torsdag er der annonceret større mindedemonstrationer i hele Syrien til minde om 30-året for præsident Bashar al-Assad far, Hafez al-Assads, massakre på 20.000 sunni-muslimer.
I en indkaldelse til demonstrationen skriver de såkaldte Hama-oprørere:
“Den internationale tavshed såvel som tavsheden fra andre arabiske lande overfor Assad’s (faderen red.) og hans bøllers forbrydelser har varet i 30 år. Denne tavshed bærer en del af skylden for hans ugerninger,” skriver de i en udtalelse.
Kilde: The Guardian

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu