Ruslands raket-raslen er tomme valgløfter

21. februar 2012 13:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ruslands raket-raslen er tomme valgløfter
Billede mangler

Ruslands premiereminister Vladimir Putins løfte om at opruste det russiske militær er rent skuespil i valgkampen, og bliver sandsynligvis ikke til noget. Det vurderer en ekspert i russisk sikkerhedspolitik.
“Det her er decideret et spil i valgkampen. Her trækker Putin det sikkerhedspolitiske kort,” siger senioranalytiker med ekspertise i russisk sikkerhedspolitik, Karsten Jakob Møller til Newspaq.
“Det er stærkt tvivlsomt, om det nogen sinde bliver til noget,” fortsætter han og minder om, at der før har været smidt lignende meldinger ud i russiske valgkampe, uden der af den grund er blevet indkøbt et kæmpe raketlager i det store østland.
“Valgløfter har det med ikke at holde så meget længere end til valgdagen, ved vi jo,” siger Karsten Jakob Møller.
Putins raslen med sablen skal med andre ord ikke ses som et angreb på resten af verden. Snarere er det et angreb på hans politiske modstandere i Kommunistpartiet, som er stærkt kritiske over for militæret. Samtidig er det Putins forsøg på at gøre sig populær hos de mere nationalistiske vælgere, vurderer Karsten Jakob Møller.
Selv hvis Putin holder ord og giver hæren checken med de svimlende 770 milliarder dollars, han stillede dem i udsigt i går, får det sandsynligvis ikke konsekvenser for resten af verden.
“Det lyder jo astronomisk, når man hører de her tal, og det er det jo for så vidt også. Men det russiske forsvar har jo det problem, at de kører rundt i forældet materiel. Man kan groft sige, at de russiske væbnede styrker langt hen af vejen har været et arbejdende museum,” siger Karsten Jakob Møller.
Det gigantiske beløb skal altså ses i lyset af, at Rusland under alle omstændigheder skal udskifte en stor del af deres kampvogne og fly fra 1960’erne og 1970’erne, der er blevet ukampdygtige på grund af ælde og rust.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu