Russer truede kassemedarbejder: Sådan blev han fanget

23. november 2017 13:27 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Klokken 13 torsdag fremstilles en russisk statsborger i grundlovsforhør.

En 47-årig mand og russisk statsborger bliver torsdag fremstillet for Retten i Randers. Manden er nemlig sigtet for røveri begået mod Spar på Sdr. Skovvænget i Ebeltoft onsdag. Det skete ved 14-tiden.

Østjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at en medarbejder i butikken har forklaret, at hun allerede bemærkede den 47-årige et kvarter før røveriet. Han var kommet ind i butikken, var gået lidt rundt og havde kigget på varer, indtil han fem-10 minutter senere forlod butikken uden at købe noget. Noget tyder således på, at han var på rekognoscering.

“For kort tid efter indfandt han sig igen, hvor han kiggede på slikvarer i nærheden af medarbejderens kasse”, skriver politiet.

Nogle tusinde kroner

Den russiske mand henvendte sig ved kassen og stak højre hånd i lommen, som om han ville finde penge til at betale for en vare. Politiet oplyser dog, at han i stedet tog en pistol frem, som han pegede i retning af og truede medarbejderen med. På engelsk bad han hende åbne kasseapparatet, som blev tømt for sedler – nogle tusinde kroner – hvorefter han forlod butikken.

Længe skulle der dog ikke gå, førend manden var fanget af politiet, der havde en ret god sag. Gerningsmanden blev nemlig fanget på butikkens videoovervågning, så politiet havde et præcist signalement at gå efter.

Godt en time efter røveriet blev manden ifølge politiet observeret et sted i Ebeltoft. Han havde dog skiftet tøj, men betjentene kunne kende hans ansigt fra overvågningen.

Og så blev en række ting udslagsgivende for, at manden blev anholdt og sigtet. “Han havde stadig udbyttet på sig, og på stationen erkendte den 47-årige at stå bag røveriet i Ebeltoft og indrømmede, at pistolen var fra en legetøjsbutik, som han havde købt tidligere på dagen på hovedgaden i Ebeltoft. Han sigtes desuden efter knivloven, da han foruden den virkelighedstro plastikpistol have en steakkniv på sig”, skriver politiet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu