Russere demonstrerer mod Putin

12. juni 2012 12:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Russere demonstrerer mod Putin
Billede mangler

Regnen stod ned i stænger, men alligevel samlede nogle hundrede russere sig tirsdag formiddag på Pusjkin-pladsen i Moskva, den russiske hovedstad.
Dermed er demonstrationen mod Ruslands præsident, Vladimir Putin, gået i gang, selv om det har været op ad bakke for arrangørerne.
De håber, at der op ad dagen samler sig 50.000 russere for at demonstrere mod Putin, som de mener har snydt ved valget og opfører sig meget lidt demokratisk.
Mandag gennemsøgte politiet en række af demonstrationsledernes og oppositionspolitikernes boliger, og nogle af dem blev bedt om at møde frem tirsdag til afhøring hos politiet.
For nylig har Putin underskrevet en lov, der drastisk øger bødestørrelsen for at trodse myndighedernes beslutning om, hvorvidt der må demonstreres eller ej.
Det kan nu koste op til en årsindtægt at demonstrere ulovligt.
– Folk vil alligevel komme på gaderne for at protestere. Jeg forstår ikke, hvorfor myndighederne prøver at bekæmpe protesterne med magtmetoder, siger Dmitrij Gudkov, oppositionspolitiker, til radiostationen Ekko.
– Jeg tror, at alt denne gang bliver fredeligt, tilføjer han.
Den 7. maj, da Putin blev taget i ed som præsident, gik det galt under en stor demonstration, hvor overvejende unge demonstranter og uropoliti udkæmpede blodige gadekampe i den russiske hovedstad.
Demonstrationen tirsdag holdes på en af landets patriotiske helligdage.
Politiet i Moskva har sendt 12.000 urobetjente og soldater fra indenrigsministeriets særlige styrke på gaden for at opretholde ro og orden.
Arrangørerne af demonstrationen har tidligere sagt, at Moskvas myndigheder har godkendt protesten.
Kilde: AFP

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu