Russerne sjofler danske p-bøder

25. februar 2012 11:49 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Russerne sjofler danske p-bøder
Billede mangler

Diplomatisk immunitet er et godt kort at have på hånden, og det kan bruges til meget.
Russerne bruger det til at smide bilen hvor som helst i København, for så at blæse højt og flot på de dyre sedler i forruden. Det skriver Politiken.
I 2011 fik ansatte på den russiske ambassade 132 kommunalt udstedte parkeringsbøder. De løber sammenlagt 66.300 kroner, men det er blot pengene for to af bøderne, der er havnet i kommunekassen.
“Jeg synes selvfølgelig, at de skal betale deres parkeringsbøder. Men jeg kan jo ikke tvinge dem til at betale,” siger protokolchef og ambassadør i Udenrigsministeriet, Jette Nordam, til Politiken.
Og det er ganske rigtigt. For ifølge Wienerkonventionen fra 1961 kan ingen diplomater retsforfølges i det land, de er udstationeret i. Dermed kan en parkeringsbøde aldrig udløse en tur i fogedretten, og dermed er den ligegyldig. I russernes øjne.
Når Jette Nordam lægger vejen forbi den russiske ambassadør, tager hun ifølge Politiken en sludder med dem om problemet.
“Jeg plejer at nævne det, og så trækker han så på skulderen,” siger Jette Nordam til avisen.
Politiken har ikke kunnet få en kommentar fra den russiske ambassade, og Nyhedsbureauet Newspaq er heller ikke i stand til at ryste de store ord ud af dem.
“I don’t speak Danish,” siger den vagthavende på ambassaden.
Spørgsmål: It’s ok to answer in English. Why don’t you respect Danish law, when you are guest in our country?
“I don’t speak English either. And now one here speaks English. You will have to call back on Monday.”
Spørgsmål: But you are doing quite well now in English. Will you tell me, why the Russians don’t respect the rules in Denmark, when you stay here as our guests?
“No. I can’t tell you anything. I don’t speak English and you will have to call back on Monday,” lyder svaret, inden røret bliver lagt på.
Iran er det næstmest ligeglade land I forhold til danske p-regler. I 2011 undlod de at betale 35 bøder, mens Kina på tredjepladsen ignorerede 31 af de trælse forrudesedler.
I alt skylder de udenlandske diplomater for 552 parkeringsbøder til en totalpris af 281.520 kroner; blot for 2011. 135 bøder til en værdi af 68.850 kroner er blevet betalt.
Udover de mange overtrædelser af kommunale parkeringsregler, har diplomaterne samtidig krænket et hav af de private parkeringsselskaber. De får heller ikke mange kroner i kassen for de udstedte bøder.
Nu har selskabet EuroPark klaget til udenrigsminister Villy Søvndal over diplomaternes opførsel.
Kilde: Politiken

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu