Russisk UFO-panik efter mulig meteorregn

15. februar 2013 07:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Russisk UFO-panik efter mulig meteorregn
Foto: Colourbox.
UFO

Meteorregn i Rusland har skabt UFO-panik i tre større russiske byer. Foto: Colourbox.

En serie af eksplosioner i himlen over Ruslands Ural-region, som ifølge de russiske myndigheder kan skyldes meteorregn, har skabt UFO-panik i tre større byer, hvor vidner beretter om oplyst himmel, store rystelser, smadrede vinduer og mobiltelefoner uden signal, skriver Reuters

 

»Det var helt sikkert ikke et fly. Vi er i gang med at indsamle oplysninger og har foreløbigt ingen meldinger om dræbte,« siger en talsperson fra redningstjenesten i området til Reuters.

Dog skulle flere personer have fået mindre skader af glassplintrer fra de smadrede vinduer.

Beboere, hvoraf flere efter sigende er gået i UFO-panik, har ifølge nyhedsbureauet Ria Novosti fortalt, at flere brændende objekter lyste himlen op over byområderne Tjeljabinsk, Jekatarinborg og Sverdlovsk tidligt fredag morgen. Efter de store brag kunne man flere steder høre lyden af bilalarmer, og det forlyder, at politiet i i hvert fald byen Tjeljabinsk er i højeste beredskab, hvor man også har evakueret flere kontorbygninger.

Ifølge flere vidner lød der først et stort brag højt over regionen, hvilket stemmer godt overens med de informationer, som de lokale myndigheder foreløbigt har.

»Vi har klare indikationer på, at der kan være tale om meteorregn og har oplysninger om, at der har været en eksplosion i cirka 10.000 meters højde,« siger en talsperson således til Ria Novosti, hvilket bliver bekræftet af det russiske ministerium for nødsituationer.

På Youtube er der fredag morgen blevet lagt flere billeder ud med »spor« efter faldende objekter på himlen, blandt andet taget i nærheden af Jekatarinborg, som ligger 200 kilometer væk fra Tjeljabinsk.

Myndighederne har været hurtige til at slå fast, at eksplosionerne skyldtes meteorregn, mens der hos flere vidner både bliver spekuleret i, om det reelt har været et militærfly, der er styrtet eller sågar en UFO, skriver nyhedstjenesten Russia Today,

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu