ANNONCE

Russiske gadekampe fortsætter i de store byer

8. december 2011 12:04 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Russiske gadekampe fortsætter i de store byer
Billede mangler

Utilfredsheden med det netop overståede parlamentsvalg i Rusland er fortsat så stor, at demonstranter i Moskva og Sankt Petersborg går på gaden.
Det russiske politi melder om masseanholdelser i begge byer for tredje nat i træk, skriver CBS News.
På trods af, at Vladimir Putins parti, Forenet Rusland, tabte en fjerdel af sine mandater i Dumaen (det russiske parlament, red.), anklager demonstranterne regeringspartiet for at have begået valgfusk, hvilket også uafhængige observatører har berettet om.
Demonstrationerne natten til torsdag skete efter, at den tidligere leder af Sovjetunionen, Mikhail Gorbatjov, opfordrede de russiske myndigheder til at annullere valget og afholde et nyt på grund af omfattende valgfusk.
“Flere og flere mennesker er begyndt at tro, at valgresultaterne ikke er retfærdige. Ved at ignorere den offentlige mening bliver myndighederne underkendt og situationen destabiliseres situationen,” sagde Gorbatjov til Interfax, skriver CBS News.
På Facebook planlægges for øjeblikket endnu en demonstration i Moskva på lørdag, og mere end 17.000 personer har foreløbigt tilmeldt sig.
Kilde: CBS News

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu