ANNONCE

Rutinestop blev til byge af sigtelser

26. september 2019 18:56 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Man kan næsten tro, betjenten måtte have brug for mere end en notesbog.

Rutinestop blev til byge af sigtelser
En patrulje var langt fra nok i den noget aparte sag. Arkivfoto: Colourbox.

En nærmest rutinemæssig sag, hvor et par biler blev stoppet, udviklede sig i en sådan retning, en landbetjent måtte lægge øre til mangt og meget.

Det oplyser Østjyllands Politi i sin døgnrapport.

Artiklen fortsætter under videoen

Onsdag klokken 08.26 kørte en af lokalbetjentene fra Hammel på Fuglsangsvej ved Viborgvej i Hammel, hvor han bemærkede to forankørende biler, der kørte meget tæt på hinanden. Da betjenten kørte frem og ville overhale bilerne, kunne han se, at den ene bil blev slæbt efter den anden bundet sammen af et torv.

Lokalbetjenten fik standset bilerne, og påtalte over for den 61-årige fører af den forreste bil uhensigtsmæssigheden i at fragte biler på denne måde.

Øøøh …

I den bageste bil sad en mand, der blev bedt om at legitimere sig. Manden oplyste, at han havde glemt sit kørekort, men oplyste navn og personnummer. Han forklarede, at bilen var gået i stykker og skulle til Tilst, hvor de skulle mødes med nogen, der ville stå for den videre transport af bilen.

Han kunne dog ikke give nogen forklaring på, hvorfor bilen ikke kunne afhentes på stedet frem for at skulle transporteres helt til Tilst på denne måde.

Falsk navn og CPR-nummer

Da betjenten tjekkede mandens identitet i politiets systemer, kunne han ikke få det oplyste navn til at passe på den person, der sad i bilen, hvilket han konfronterede manden med. Manden erkendte, at han havde brugt et falsk navn og cpr-nummer, der tilhørte én af hans bekendte.

Han blev derfor sigtet for falsk anklage og oplyste sit korrekte navn og cpr-nummer.

Anholdt få timer forinden

Da betjenten tjekkede de rigtige oplysninger på den 45-årige mand, kunne han se, at han om natten havde været anholdt og sigtet for narkokørsel. Betjenten tilkaldte derfor assistance fra en anden patrulje, der havde at narkometer med i bilen.

Så gik det helt galt …

I mellemtiden blev bilerne kørt ind til siden, men mens de ventede på den anden patrulje, blev den 45-årige pludselig vred og aggressiv.

Inde i bilen fandt han en hammer og en stor gaffelnøgle. Han afmonterede nummerpladerne og begyndte at slå på bilen og knuse vinduerne.

Kort efter kom der to patruljer til stedet, og manden blev anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel i frakendelsestiden, da det viste sig, at han også var frakendt retten til at køre bil.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu