ANNONCE

Rygter: Prinsparret blæser på traditionerne

29. marts 2021 22:33 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Nu spekuleres der i om Carl Philip og Sofia vender blikket mod Öland, når det gælder lille Julians barnedåb

Fredag den 26. marts kort før middag blev svenske prins Carl Philip og prinsesse Sofia forældre til deres tredje barn – en sund og rask lille dreng.

Allerede søndag kunne den stolte farfar, kong Carl Gustaf, så fortælle, at den lille purk kommer til at hedde prins Julian Herbert Folke. Desuden, at han bliver hertug af Halland.

Dåb på Öland

Men allerede forinden var der ifølge Svensk Damtidning  gang i spekulationer om, hvorvidt forældrene kunne finde på at bryde de kongelig dåbstraditioner, når den tid kommer.

Traditionen byder, at nye medlemmer af den svenske kongefamilie døbes i slotskirken på Drottningholms Slot. Men det mener nogle, der meget vel kunne blive ændret på, når det gælder lille Julian.

De tror nemlig, at Carl Philip og Sofia vil foretrække at henlægge begivenheden til en af de mindre og mere intime kirker i nærheden af kongefamiliens sommerresidens Solliden på Öland.

Blandt andet fordi det under alle omstændigheder, af corona hensyn, alligevel bliver umuligt at invitere hele vennekredsen.

Den første uden særlig titel

Men også fordi prins Julian er den første af kongeparrets børnebørn, han er nummer otte i rækken, der er ikke får titlen Kongelige Højhed.

Der tales dog også om, at såfremt højtideligheden alligevel bliver henlagt til slotskirken på Drottningsholm, så kunne den meget vel tænkes at komme til at foregå udendørs for at gøre det mere sikkert for den kongelige familie og andre gæster at mødes.

I øvrigt er det en kendsgerning, selv om han ikke får titel af Hans Kongelige Højhed, at prins Julian, hertug af Halland, træder ind som nummer syv i den svenske tronarvefølge efter sine ældre brødre prins Alexander og prins Gabriel.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu