Rykkergebyr for regning på én øre var en fejl

8. marts 2013 09:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Rykkergebyr for regning på én øre var en fejl
Billede mangler

Det er en fejl, at der 5. marts landede en regning fra Køge Kommune på én øre og en medfølgende rykker på 250 kroner i Mads Konges postkasse.

 

»Der er simpelthen sket en fejl i det IT-system, som regningen er sendt ud fra. Vi har allerede kontaktet den pågældende borger og beklaget regningen, som han naturligvis ikke skal betale. Samtidig tjekker vi nu vores system, så den slags ikke sker igen,« siger Køge Kommunes økonomichef, Kenneth Bo Nielsen, i en pressemeddelelse.

Han understreger, at Køge Kommune nu tjekker udsendte regninger.

»Skulle der være andre tilfælde, hvor borgere har modtaget regning i en tilsvarende lille størrelsesorden, bliver fejlen automatisk rettet nu, så man ikke behøver at skulle kontakte kommunen,« siger Kenneth Bo Nielsen.

Mads Konges regning på den ene øre skyldes manglende ejendomsskat og er opført som »rottebekæmpelse« på specifikationen fra den sydsjællandske kommune.

»Man ærgrer sig jo altid over at få rudekuverter, og det første, jeg tænkte, da jeg så brevet, var: »Hvad har vi nu glemt at betale?«. Men da jeg så beløbet, var jeg ærlig talt ved at flække af grin,« siger Mads Konge til BT og uddyber:

»Faktisk skylder jeg kun en halv øre, for det er en regning for ejendomsskat på et hus i Køge, som jeg har sammen med min kæreste. Så jeg har overvejet at ringe til Køge Kommune og spørge dem om, hvorfor det er mig, der skal hænge alene på den regning,« siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu