Rystende nyt i Ulstrup-sag: Far udslettede hele familien

10. januar 2017 18:43 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Østjyllands Politi har løftet sløret for, at alt peger på, at den 45-årige familiefar har dræbt sin familie - og til sidst sig selv.

Østjyllands Politi afslører tirsdag aften i en pressemeddelelse, at alt tyder på, at den 45-årige familiefar fra hjemmet på Amstrup Bakker ved Ulstrup dræbte sin 42-årige hustru og parrets fire børn.

– Baseret på de foreliggende oplysninger i sagen er det politiets umiddelbare vurdering, at de fire børn og den 42-årige kvinde alle er blevet dræbt af den 45-årige mand, som efterfølgende tog sit eget liv, skriver politiet.

Tirsdagen har – efter de i alt seks personer blev fundet døde mandag middag – været præget af især gerningsstedsundersøgelse og retsmedicinske undersøgelser.

Identificeret

Her under er det altså også lykkedes for politiet at bekræfte den oprindelige formodning om, at de seks lig var familien, der bor i huset.

– Senest er der foretaget en endelig identifikation af de seks personer. Det drejer som om husets beboere i form af en 45-årig mand, hans 42-årige hustru og deres fire fælles børn – to drenge på henholdsvis tre og 11 år og to piger på henholdsvis seks og 16 år, skriver politiet.

Samtidig afkræfter politiet også teorien om et muligt gasudslip. Intet tyder på, at det har været medvirkende til dødsfaldene.

Det var ellers en del af det oprindelige oplæg, da sagen mandag begyndte at rulle. Ifølge Newsbreak.dks oplysninger blev det lokale brandvæsen tilkaldt, fordi der lugtede af gas i huset.

Tragedien

– Det er en voldsom og meget omfangsrig sag. Sådan fortalte fungerende vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi Anders Uhrskov tidligere til Newsbreak.dk.

Meldingen kom umiddelbart efter, politiet tirsdag formiddag havde fortalt, at sagen fra Ulstrup betragtedes som en drabssag. Ordensmagten havde ellers holdt kortene endog meget tæt til kroppen oven på det rystende fund i et parcelhus mandag ved middagstid.

Klokken 12.03 fik politiet en anmeldelse fra en nabo om, at der var noget mistænkeligt i huset på Amstrup Bakker. Newsbreak.dk fik hurtigt nys om, at der skulle være mindst én person fundet død i huset, men virkeligheden viste sig at være langt mere tragisk.

Tirsdag har Newsbreak.dk talt med flere af familiens naboer, der har indgået et fælles løfte om ikke at udtale sig – af hensyn til familien, der i øvrigt var kendte ansigter i byen – især i idrætslivet omkring Ulstrup IF.

Familien

Politiet har intet forklaret om motiv, metode eller andet, der kan bruges til at forklare den forfærdelige tragedie, der pludselig har ramt den lille midtjyske by med omkring 2000 indbyggere.

Den 45-årige far i familien drev sit eget IT-firma, hvor han blandt andet lavede hjemmesider. Han har i en periode også været træner i den lokale idrætsforening, hvor familien traditionelt set har fyldt en del.

Angiveligt spillede den ældste af drengene i familien håndbold i klubben, hvorfor der tirsdag aften er to opgør. Begge kampe spilles til ære for familien, der ikke længere er.

På Favrskov Gymnasium i Hadsten har flaget i dag været på halv, og samtlige ansatte og elever har holdt ét minuts stilhed tirsdag. Det skyldes ifølge Ekstra Bladet, at den 16-årige pige gik i 1.G. på gymnasiet.

En dyne af sorg

En af dem, der kender familien, er Marianne Karlsen. Hun er forpagter af cafeteriet i Ulstrup Hallerne, hvor Ulstrup IF holder til.

Der er tirsdag åbent i Idræts Caféen, som den hedder, som normalt, men dødsfaldene sætter sit tydelige præg på stemningen – og på byen.

– Der er bare lagt en dyne af sorg hen over byen, der er bare stille og sorg alle vegne, siger Marianne Karlsen.

Hun fortæller, at stort set alle i Ulstrup kendte familien på en eller anden måde. Derfor har alle også brug for at bearbejde situationen.

– Man snakker med dem, der kommer ind ad døren, for alle har brug for at snakke. Men der var meget stille i går aftes, siger Marianne Karlsen.

Støtteinitiativer sat i værk

Marianne Karlsen siger til Newsbreak.dk, at borgerne i Ulstrup nu rykker sammen for i fællesskab at bearbejde oplevelsen. Der er for eksempel allerede sat gang i forskellige initiativer i byen for at arrangere en mindehøjtidelighed eller lignende støttearrangementer, oplyser Marianne Karlsen.

En gruppe teenagere, der beskriver sig selv som venner af familien, er blandt andet i gang med at arrangere et fakkeloptog til minde om de afdøde. Det skal foregå den 19. januar klokken 19.30.

– Vi vil gerne lave et fakkel optog fra ulstrup skole op til deres hus, hvor vil ville slutte af med minde sang, skriver de i et opslag på Facebook.

De efterlyser samtidig hjælp til blandt andet at skaffe fakler.

Favrskov Kommune har meldt ud, at man har sat gang i kommunens beredskabsplan, og at der er kriseberedskab på Ulstrup Skole.

Fakta

Oversigt: Når far og mor slår ihjel

Her følger en oversigt over nogle af de sidste par års sager, hvor forældre angiveligt er involveret i deres børns død.

* 30. oktober 2016: En 27-årig syrisk kvinde og hendes to døtre bliver fundet døde i en fryser i en lejlighed i Aabenraa. Kvindens mand, der også er far til børnene, er efterlyst internationalt og mistænkt for at have kvalt sin kone og børn.

* 15. juni 2016: En niårig pige dør efter at være blevet hårdt såret i sit hjem i Bindslev i Vendsyssel. Omstændighederne er fortsat ikke klarlagt, men pigens 27-årige mor er anholdt og sigtet for drab.

* 11. juni 2016: En halvandet år gammel dreng findes død i sin fars lejlighed i Albertslund af sin mor. Drengens far, som moren er skilt fra, er mistænkt for at have dræbt drengen. Faderen blev samme dag fundet død efter at være blevet ramt af et tog.

* 24. februar 2016: En 69-årig mand og en 25-årig kvinde blev fundet livløse på Mariebjerg Kirkegård i Gentofte, hvor manden ifølge Nordsjællands Politi tog livet af sin datter og efterfølgende sig selv.

* 1. januar 2016: En 38-årig kvinde sprang ud fra 6. sal i en bygning på Rigshospitalet med sin fire måneder gamle søn i favnen. De omkom begge.

* 10. december 2015: En fireårig dreng findes død i en lejlighed i Aarhus. Moren indrømmer at have kvalt sønnen med en pude og forklarer sin ugerning med, at hun ikke længere kunne overskue, “hvordan han skulle få et godt liv”.

* 15. oktober 2015: En 36-årig kvinde springer med sin knap toårige datter i favnen ud fra en lejlighed på tredje sal i Høje-Taastrup. Hverken mor eller datter overlever springet.

Kilde: Ritzau

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu