Rystet og rasende Hedegaard: Sådan forsøgte han at dræbe mig

5. februar 2013 16:18 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Rystet og rasende Hedegaard: Sådan forsøgte han at dræbe mig
Billede mangler

Lars Hedegaard er i god behold, er fysisk ved godt mod, men er »ganske enkelt rasende« over, at en gerningsmand i dag forsøgte at myrde ham i hans eget hjem på Frederiksberg i København.

 

– Jeg har det godt, siger han i en telefon fra Politigården i København til bt.dk, og tilføjer:

– Men jeg er først og fremmest rasende. Rasende, simpelthen. Tænk, at man skal udsættes for sådan noget i sit eget land. Tænk, at det er kommet til dertil. Politikerne har sørget for multikultur, og nu må jeg sige, at vi har fået multikultur, så det basker. Det, jeg har mest lyst til, det er at spørge flertallet i Folketinget: Hvad vil I gøre? Hvad vil I gøre mod det? Er det dét her, vi skal finde os i? Skal vi finde os i, at der kommer én i vores eget hjem med en pistol og trykker af, spørger Lars Hedegaard.

Drabsforsøget fandt sted omkring klokken 11 tirsdag, hvor en person ringede på hans dørtelefon. Telefonen virkede ikke, men Hedegaard kiggede ud af vinduet og så en mand, iført en Post Danmark-jakke, åbenbart ægte med postvæsenets logo, der sagde, at han »har en pakke« til Hedegaard.

Da dørtelefonen ikke virker, går Hedegaard ned for at lukke manden ind – gerningsmanden overrækker Hedegaard pakken, trækker en pistol og skyder direkte efter den 70-årige Hedegaards hoved. Gerningsmanden rammer dog ikke, og der opstår håndgemæng mellem gerningsmanden og Hedegaard.

– Han prøver at affyre et nyt skud, og jeg går til angreb på ham og slår ud efter hans hoved og så videre. Og som følge af det taber han pistolen inde i gangen, og jeg prøver febrilsk at få lukket hoveddøren. Men det kan jeg så ikke, fordi han stikker en fod i døren og tvinger den op. Han får fat i pistolen igen og står så og fumler med den for at affyre et skud. Jeg prøver så igen at gå til angreb, og så løber han sin vej. Sådan er det, siger Lars Hedegaard til Politikens netavis.

Ifølge Københavns Politi løb gerningsmanden efterfølgende fra Pelargonievej på Frederiksberg, hvor Hedegaard bor, til venstre ad Azaleavej mod Søndermarken. Gerningsmanden beskrives som mand, ca. 25 år. 175-180 cm høj og af anden etnisk herkomst. Han havde kraftige skægstubbe omkring hagepartiet. Han var iført en rød postjakke med postlogo samt lyse kondisko.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu