ANNONCE

S beskylder DF og V for løndumping

22. august 2012 14:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
S beskylder DF og V for løndumping
Billede mangler

Hvis Venstre og Dansk Folkeparti bestemte, så skulle danske industri­arbejdere klare sig for en timeløn på 30 kroner.
Sådan lyder budskabet fra Socialdemokraterne i en stor annonce i dagens aviser.
Arbejderpartiets politiske ordfører Magnus Heunicke siger, at et nyt forslag om at fjerne blokaderetten vil skabe ‘østeuropæiske’ tilstande i Danmark.
– Venstre og Dansk Folkeparti har stillet forslag i Folketinget, som med et eneste slag saver benene væk under de danske lønmodtageres muligheder for at få en ordentlig løn og arbejdsvilkår, siger han til Newspaq.
Omvendt beskylder Venstres gruppeformand Kristian Jensen Socialdemokraterne for falske anklager og uberettiget skræmmekampagne.
– Fra Venstres side har vi intet ønske om lavere lønninger i Danmark. Men vi har et ønske om frihed på arbejds­markedet, som giver danskerne mulighed for at vælge selv. Vælge hvilken fagforening de vil være medlem af, om de vil være medlem af en fagforening, og hvilken overenskomst de vil være dækket af, siger Kristian Jensen til TV 2 News.
Forslaget fra Venstre og DF kommer efter sommerens konflikt på Vejle­gården, hvor 3F gik til kamp mod den kristelige fagforening, Krifa.
Kristian Jensen afviser, at det kan føre til løndumping og østeuropæiske tilstande, hvis blokaderetten bliver afskaffet.
Der er andre måde at regulere arbejdsmarkedet på, siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu