S beskylder liberale for skævvridning af kontanthjælpsdebat

22. februar 2013 09:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
S beskylder liberale for skævvridning af kontanthjælpsdebat
Billede mangler

Det overrasker ikke Socialdemokraterne, at danskerne synes, at kontanthjælpsmodtagere får rigeligt ud af deres ydelse. Det skyldes, at de borgerlige partier med Liberal Alliance som frontløber har gjort deres for at skævvride billedet af, hvad en kontanthjælpsmodtager er, lyder meldingen fra partiets beskæftigelsesordfører.

 

»De borgerlige har fået lov til at fylde rigtig meget i medierne, hvor de har fortalt om Carina og Robert som den gængse kontanthjælpsmodtager. Sådan ser det store billede bare ikke ud,« siger Leif Lahn Jensen (S).

En ny måling viser, at to ud af tre danskere mener, at overførselsindkomsten er for høj eller passende. Kun 16 procent mener, at kontanthjælpen er for lav. De er dermed overvejende enige med den borgerlige opposition i, at kontanthjælpsydelsen er for generøs.

Ifølge Leif Lahn Jensen er det fordi, at danskerne er blevet stopfodret med historier om Dovne Robert og Carina, der viste sig ikke at være så nødlidende alligevel. Han mener, det store billede nærmere er det modsatte, end det som de borgerlige fremstiller. Både hvad gælder ydelsens størrelse og dem, som modtager den.

»Jeg synes, det er synd, at de her eksempler skaber det samlede billede af en kontanthjælpsmodtager. Det er ikke et slaraffenland at være på overførselsindkomst i dag. Der er rigtig mange, som gerne vil arbejde,« siger beskæftigelsesordføreren.

Med det in mente, mener Leif Lahn Jensen dog også, at der er nogle smuthuller i kontanthjælpssystemet, som regeringen skal have lukket.

»Det går jo ikke, at der er mennesker, som snyder systemet. Vi skal med en kontanthjælpsreform sørge for, at det er en ydelse, som folk kun har brug for i kort tid,« siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu