S-borgmester kan ikke kende sit parti

26. februar 2013 21:27 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
S-borgmester kan ikke kende sit parti
Billede mangler

S-borgmestre fra Herlev, Albertslund, Ishøj og Odsherred har tirsdag kritiseret deres regerings planer om at give erhvervslivet skattelettelser i bestræbelserne på at skabe nye job, skriver dr.dk. Også Københavns børne- og ungdomsborgmester, Anne Vang (S), står uforstående over for regeringens planer.

 

»Jeg har rigtig, rigtig svært ved at genkende mit parti,« siger hun til dr.dk.

Hun peger på, at planerne om at give virksomhederne større vækst ved at sænke selskabsskatten fra 25 procent til 22 procent vil koste lærere, pædagoger og SOSU-assistenter deres job. Det handler jo ikke om jobskabelse, lyder det.

»Jeg har svært ved at se, hvad mit parti har at gøre i sådan en reform. Jeg er frustreret, og jeg har virkelig svært ved at genkende mit parti. Selskabsskattelettelse! Det er for mig at se noget, som Cepos foreslår,« siger Anne Vang til dr.dk.

Hun råder statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til at være mere loyal over for regeringsgrundlagets idé om offentlig vækst og pointerer, at man som socialdemokrat ikke kan gå på kompromis med »ordentlige daginstitutioner, skoler og en ordentlig ældresektor« for at skabe usikre job i den private sektor.

Flere andre socialdemokratiske borgmestre har ifølge dr.dk luftet deres frustration over regeringen. Thomas Adelskov, borgmester i Odsherred Kommune, skrev tirsdag »Hul i hovedet« om regeringens planer på Facebook.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu