S-borgmester kritiserer Helle Thorning: Højreorienteret symbolpolitik

6. marts 2013 10:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
S-borgmester kritiserer Helle Thorning: Højreorienteret symbolpolitik

Selskabsskattelettelser er højreorienteret symbolpolitik og ikke noget, der klæder et parti som Socialdemokraterne.

 

Det mener Københavns børne- og ungdomsborgmester, Anne Vang (S), som dermed udbygger sin kritik af den socialdemokratiske partitop.

»Jeg tror, de fleste kan blive enige om, at selskabsskattelettelserne, det er et højreorienteret symbol. Jeg kan ikke forstå, hvorfor mit parti skal komme med det. Og det er også et rigtig dyrt symbol,« sagde Anne Vang tirsdag aften i DRs program »Hos Clement«.

I kølvandet på regeringens udspil til en vækstplan sagde hun, at hun var skuffet, og at hun ikke kunne kende sit parti.

Regeringen vil med sin »Vækstplan DK« sænke selskabsskatten fra 25 til 22 procent, men det er usikkert, hvor mange private arbejdspladser det vil skabe.

Vækstplanen har mødt skarp kritik i Socialdemokraternes bagland, og Anne Vang mener, at hendes partiformand, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), fører en anden politik end den, hun blev valgt til at føre.

»Vælgerne har jo valgt en socialdemokrat, Helle Thorning-Schmidt, til at føre socialdemokratisk politik. De har valgt et parti, som sagde »velfærd frem for skattelettelser«,« siger Anne Vang.

»Det er jo indiskutabelt, at det, der står i vækstpakken, ikke er det, der stod i valgoplægget,« siger hun.

Andre socialdemokratiske borgmestre som Thomas Adelskov fra Odsherred, Steen Christiansen fra Albertslund og Thomas Gyldal Petersen fra Herlev har ligeledes kritiseret regeringens planer om at sænke selskabsskatten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu