S-borgmestre får skulderklap for gode målinger

16. marts 2013 15:44 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
S-borgmestre får skulderklap for gode målinger
Billede mangler

De socialdemokratiske borgmestre i København, Aarhus, Odense og Aalborg får store roser af partiets kommunalordfører.

 

Det sker, efter en Gallup-måling for Berlingske har vist, at der i landets fire største byer fortsat er en klar rød dominans.

»Det går rigtig godt ude i vores fire største byer for Socialdemokraterne, fordi vi har nogle knaldhamrende dygtige borgmestre, som løser folks problemer i hverdagen og samtidig sikrer, at der er styr på pengene i kommunekasserne. Det kvitter vælgerne for, og det kan jeg sådan set godt forstå,« siger kommunalordfører Simon Kollerup (S).

Meningsmålingen, der også viser markant fremgang til Enhedslisten og ditto tilbagegang for Konservative i byerne, står i skærende kontrast til Socialdemokraternes landspolitiske opbakning.

Her er partiet i nogle målinger i mere eller mindre frit fald, og Simon Kollerup mener, at en af årsagerne til det landspolitiske og det kommunalpolitiske skel kan findes i Socialdemokraternes interne debatter.

»Vi har nogle udfordringer på Christiansborg lige nu, hvor vi egentlig forsøger at gøre det rigtige ved at skabe nogle arbejdspladser i det private samtidig med, at vi udvikler velfærden i det offentlige og holder styr på pengekassen. Men vi er i en situation, hvor der går mere tid med at kommunikere lidt interne og halvakademiske diskussioner om, hvorvidt man er venstrefløjsparti eller ej,« siger Simon Kollerup.

»Det tror jeg, vi skal prøve at lade vige pladsen en lille smule, så vi kan få nogle af de resultater frem, for det er resultater for helt almindelige mennesker.«

»Jeg plejer at sige det sådan, at man altid hellere vil være til en fest, hvor folk danser med hinanden i stedet for at stå ude i hjørnerne, og det er nok det, der sker lige nu på Christiansborg,« siger han.

I forlængelse af regeringens planer om blandt andet en vækstplan og en kontanthjælpsreform har flere medier skrevet om intern splid i Socialdemokraternes top.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu