S håber på hurtig kasernebeslutning

20. februar 2013 19:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
S håber på hurtig kasernebeslutning
Billede mangler

Forsvarschef Peter Bartram har onsdag afleveret sit bud på, hvilke kaserner der er militærfagligt belæg for at lukke. Socialdemokraternes forsvarsordfører, Bjarne Laustsen (S), tager glædeligt mod forsvarschefens vurdering. Nu kan de politiske forhandlinger nemlig genoptages.

 

»Det er vigtigt, at vi får taget en hurtig beslutning i forligskredsen. Det skylder vi både de ansatte i Forsvaret, og de kommunalt ansatte i de områder, der er berørt,« siger han.

Han henviser til, at de mulige kasernelukninger længe har hængt over hovedet på både Forsvaret, men især også over borgmestrene i de kommuner, som har en lukningstruet kaserne inden for kommunegrænsen.

»Det har været foruroligende for dem. De skal hurtigst muligt vide, hvad de har at rette sig efter i fremtiden,« siger forsvarsordføreren.

I november sidste år blev forligsparterne enige om et nyt forsvarsforlig, men beslutningen om, hvilke kaserner der må lade livet, blev udskudt. Den var nemlig en af de helt store knaster i forhandlingerne om forliget, der skulle høvle 2,7 milliarder kroner af Forsvarets budget.

Ifølge TV 2 News anbefaler Peter Bartram fem kaserner, som han mener, kan lukkes. To i Sønderjylland i Sønderborg og Haderslev, Bülows Kaserne i Fredericia, Almegård Kaserne på Bornholm og derudover enten Høvelte eller Vordingborg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu