ANNONCE

S: Jobcentre skal fokusere på lavlønsjob

23. januar 2012 14:57 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
S: Jobcentre skal fokusere på lavlønsjob
Billede mangler

Åndssvagt og ulovligt.
Sådan lyder meldingen fra Socialdemokraterne, fordi 35.000 danskere på kontanthjælp er klar til et job, mens hoteller og restauranter forgæves annoncerer efter 8.000 opvaskere og rengøringsfolk.
“Det ser åndssvagt ud, at der er en masse folk, som de godt kan bruge, men som ikke vil. Der er noget galt i systemet, fordi dem der sidder og aktiverer burde sende de ledige ud i det job,” siger arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen (S) til Newspaq.
I stedet for danskere på kontanthjælp er fire ud af fem stillinger i hotel- og restaurationsbranchen besat af blandt andet østeuropæere og asiater, vurderer 3F og brancheforeningen Horesta.
Socialdemokraterne er derfor klar med en løftet pegefinger til jobcentrene, der står for at få danskere på kontanthjælp i arbejde.
“Hvis kontanthjælpsmodtagere kan tage et arbejde, så skal de tage det, ellers forsvinder deres kontanthjælp. Vi skal se på aktiveringssystemet i år, og her kunne man sige til jobcentrene, at de skal kigge mere på det her område,” fortæller Leif Lahn Jensen.
Jobcentrene hører under kommunerne, og her mener de, at reglerne bliver fulgt.
“Hvis ikke man står til rådighed, ryger kontanthjælpen. Men de her job fører kun sjældent til et fast job, og vi forsøger først og fremmest at give de ledige uddannelse og arbejde med et fremtidsperspektiv. Ofte søger de her virksomheder jo kun ledige i tilskudsjob, så de kan få gratis arbejdskraft,” siger formand for KL’s arbejdsmarkedsudvalg, Erik Nielsen (S) til Berlingske Business.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu