S kalder trafikforbud for et »paradeforslag«

11. februar 2013 11:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
S kalder trafikforbud for et »paradeforslag«
Billede mangler

»Et paradeforslag«.

 

Sådan lyder dommen over den københavnske beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslevs (R), forslag om at komme chikane af homoseksuelle til livs med et trafikforbud i Indre By.

Kritikken kommer fra både den socialdemokratiske og den konservative del af Borgerrepræsentationen i København, og især Lars Aslan Rasmussen (S) er utilfreds med forslaget. Det skriver b.dk.

»Det er naivt at tro, at man kan spærre to-tre gader af, og så er problemet ryddet ad vejen. Det er et paradeforslag, som ikke tager fat ved problemets rod, nemlig at der generelt er en stor intolerance over for homoseksuelle i København,« siger han.

Politiken skriver mandag, at homoseksuelle udsættes for så megen chikane i det københavnske natteliv, at Anna Mee Allerslev foreslår at spærre for al biltrafik i Latinerkvarteret i de sene nattetimer torsdag, fredag og lørdag. Her ligger der nemlig flere homobarer, og de homoseksuelle kan ofte ikke færdes i fred, blandt andet fordi folk kaster ting efter dem ud af vinduet fra hurtigt forbipasserende biler.

Men problemet løses ikke ved et trafikforbud, lyder det fra Lars Aslan Rasmussen.

»Der skal i stedet en politimæssig indsats til. Politiet skal være meget mere til stede i netop det område, så man kan færdes frit som homoseksuel. Desuden bør politiet gøre en særlig indsats for at få fat i dem, der begår hate crimes,« siger han.

Mere politi er også løsningen, hvis det står til den konservative leder i Borgerrepræsentationen, Rasmus Jarlov (K).

»Jeg kan ikke rigtig se nogen sammenhæng mellem bilisme og hadforbrydelser. Jeg synes i stedet, vi skal have mere synligt politi til stede i bylivet, hvis vi skal gøre noget alvorligt ved det her problem,« siger han.

Hvis politiet er mere synligt, vil det skabe en øget sikkerhed og tryghed, lyder vurderingen.

»Så bliver folk også afskrækket fra at overfalde og chikanere de homoseksuelle,« mener Rasmus Jarlov.

Dog er han positiv over for integrationsborgmesterens forslag om mere gadebelysning.

Anna Mee Allerslevs borgmesterkollega, teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF), kalder forslaget for »uambitiøst«. Hun går også ind for færre biler i gaderne, men er bange for, at et forbud også vil betyde færre cyklister og fodgængere.

»Jeg kan frygte, at gaderne i Latinerkvarteret kan komme til at ligge øde hen og virke mere utrygge, hvis vi kun ændrer på bilernes adgang til gaderne om natten. Herved vænner vi ikke forgængere og cyklister til at komme mere i gaderne. Jeg vil derfor arbejde videre med en samlet trafiksanering af gaderne og ikke lave radikale forskelle på nat og dag i området,« lyder det fra Ayfer Baykal i en pressemeddelelse.

Hadforbrydelser er især kommet på dagsordenen i forbindelse med det voldelige overfald på radioværten og DJen Marcel Juul Østergreen, der for tre uger siden blev tævet af en gruppe unge mænd, da han sammen med en ven var på vej hjem fra en homobar i Indre By.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu