S-kritik af Enhedslistens dagpenge-kampagne

2. januar 2013 19:05 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
S-kritik af Enhedslistens dagpenge-kampagne
Billede mangler

Socialdemokraterne kritiserer Enhedslisten for partiets kampagne, der skal presse regeringen til at hjælpe de langtidsledige.
 Af: Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau
 
Socialdemokraterne har ikke meget tilovers for Enhedslistens kampagne, der skal være med til at presse regeringen til at finde en løsning, der hjælper de tusindvis af danskere, som risikerer at falde ud af dagpengesystemet i 2013.
 
– Vi Socialdemokrater er optagede af at finde løsninger, skabe arbejdspladser og hjælpe de mennesker, der er blevet arbejdsløse. Hvis Enhedslisten er mere optaget af at lave kampagner, synes jeg ærlig talt, det er en meget billig måde at føre politik på en alvorlig baggrund. Det er ikke den måde, vi som socialdemokrater arbejder på, siger politisk ordfører Magnus Heunicke (S).
 Læs også – EL presser Thorning: Nedtællingen er i gang
 
Han afviser, at regeringen vil lade sig presse til at komme med flere tiltag, der skal hjælpe de langtidsledige og peger samtidig på, at regeringen og Enhedslisten i forbindelse med finansloven blev enige om en aftale, der giver langtidsledige, som ved årsskiftet havde opbrugt deres dagpengeret, ret til at tage en uddannelse for til gengæld at få en ydelse svarende til kontanthjælp i op til et halvt år.
 
– Vi er kommet med en udsættelse af reformen, to akutpakker og uddannelsestiltaget, og det skal have lov til at virke, og det er det, vi er optagede af. Det vil sige at få skabt uddannelsespladserne og jobbene til dem, der er arbejdsløse, siger han.
 
I dagbladsannoncer skriver Enhedslisten blandt andet:
»Kære Helle. Nedtællingen er i gang. Regeringen har seks måneder til at levere en løsning for vores arbejdsløse medborgere. Ellers står du med ansvaret«.
 
Og på hjemmesiden stopnedtællingen.dk tæller et ur ned til 1. juli, hvor uddannelsestiltaget afsluttes, under overskriften »Nedtællingen er i gang, Helle«.
 
Kampagnen undrer Magnus Heunicke.
– Vi har lige før jul lavet en aftale med Enhedslisten, som faktisk går ind og giver dem, der mister dagpengene, et uddannelsestilbud og et forsørgelsesgrundlag. Efter nytår skal vi så se Enhedslisten lave en kampagne imod den aftale, de selv har indgået, siger Heunicke, der kalder det nyt i dansk politik, at man først lægger stemmer til en aftale og derefter laver kampagner imod den.
 
Ifølge Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), er der dog behov for langtidsholdbare løsninger.
– Vi er selvfølgelig glade for, at det trods alt lykkedes at lave et halv års pusterum for de ledige på finansloven, der ellers stod til at få nul kroner her fra 1. januar, men der er ingen tvivl om, at det er en midlertidig løsning, og at når det halve års pusterum udløber, så står vi som samfund med et kæmpe problem, og det vil vi fra Enhedslisten gøre alt, hvad vi kan, for at gøre regeringen opmærksom på, siger hun og opfordrer samtidig fagforeninger, borgmestre, organisationer og de enkelte borgere til at lægge massivt pres på regeringen.
 
Hun afviser samtidig, at det var forkert at lave en finanslovaftale med regeringen, selv om den ikke indeholder en langtidsholdbar løsning på dagpengeproblemet.
 
– Det her var så langt, vi kunne komme i finanslovforhandlingerne. Alternativet var en finanslov med højrefløjen, hvor der intet var blevet gjort for de ledige, siger hun.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu