S lægger afstand til partifælle i sag om skolevalg

21. januar 2013 12:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
S lægger afstand til partifælle i sag om skolevalg
Billede mangler

– Vi har ingen planer om at begrænse det frie skolevalg, siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Meldingen kommer, efter at Orla Hav (S), formand for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg, har gjort sig til talsmand for at begrænse det frie skolevalg. Han mener, at det er med til at opdele danskerne og dermed underminere samfundets sammenhængskraft.

– Vi har i regeringen gennemført det frie skolevalg på baggrund af en meget grundig evaluering, der viste, at det fungerer rigtig fint langt de fleste steder. Det er noget, forældrene er meget glade for. Derudover har vi givet kommunerne nogle muligheder for at give en konkret dispensation de få steder, hvor der kan være problemer. Det kan være særlige sårbare klasser, hvor det frie skolevalg ville kunne ødelægge muligheden for at løfte den pågældende klasse, siger Christine Antorini.

Hun afviser, at det frie skolevalg er med til at opdele folk:

– Man skal hele tiden være opmærksom på, hvordan man gennem boligpolitik, socialpolitik, arbejdsmarkedspolitik og uddannelsespolitik giver mulighed for, at vi har et mangfoldigt og fælles samfund. Det er altså ikke det frie skolevalg, som gør, at der i nogle kvarterer bor forældre med høje indkomster, og at der andre steder bor forældre med indkomster, der ikke er så høje, siger hun.

Orla Hav får heller ikke opbakning fra Troels Ravn (S), der er socialdemokratisk børne- og undervisningsordfører:

– Det er hverken socialdemokratisk politik eller regeringens politik at undsige det frie skolevalg, siger han.

Troels Ravn havde foretrukket, at Orla Hav havde taget debatten internt:

– Jeg mener, det er udmærket, at vi har politikere, der brænder for de områder, de arbejder med. Men jeg foretrækker, at vi diskuterer internt i gruppen. Jeg mener ikke, der kan være nogen tvivl om, hvad der er partiets og regeringens linje i den her sag, siger han.

Orla Hav er klar over, at han ikke taler på vegne af regeringen:

– Jeg er helt med på, at når jeg smider det her på bordet, er det ikke regeringens officielle politik. Det er mine refleksioner over, at vi på det seneste har fået nogle undersøgelser, der viser, at vi er på vej mod et samfund, der er meget opdelt. Det ønsker jeg ikke. Jeg ønsker et samfund, hvor vi alle har gode forudsætninger for at forstå og lære af hinanden, sagde han til Berlingske Nyhedsbureau tidligere mandag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu