S langer ud efter »mavesur« Venstre-ordfører

1. marts 2013 14:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
S langer ud efter »mavesur« Venstre-ordfører
Billede mangler

Venstre bør skifte gear og komplimentere regeringen for at kaste 27,5 milliarder kroner efter investeringer i den danske jernbane i stedet for at skælde ud over, at nogle af oliemilliarderne ikke bliver hældt i asfalten.

 

Meldingen kommer fra Socialdemokraternes trafikordfører, Rasmus Prehn (S), efter Venstres ditto, Kristian Pihl Lorentzen (V), har kaldt det »forfejlet« og »et knæfald for SF og Enhedslisten«, at alle 27,5 milliarder kroner går til offentlige investeringer.

»Venstre skal holde op med at sidde mavesure på rastepladsen i en osende bil for at brokke sig over alt, hvad der kommer. Så sent som i sommer var Kristian Pihl Lorentzen på en rundtur på alle togstrækninger i Danmark, hvor han ved selvsyn så hvor stort et behov der er for et løft af den danske jernbane,« siger Rasmus Prehn og fortsætter:

»For en gangs skyld kunne han godt tage at rose regeringen for at gøre noget, der er rigtigt, er fremadrettet, og som sikrer en investering i mange af de ting, som vi i Folketinget er enige om, at der skal investeres i.«

Venstre så hellere, at nogle af milliarderne blev investeret i de danske veje og mener ikke, at det kan betale sig, at investere så mange penge i at sænke togtransporttiden på strækningerne København-Odense og Odense-København med et kvarter per styk, så det kun vil tage en time.

Men det nytter, mener Rasmus Prehn og understreger, at transporttiden på længere sigt bliver reduceret fra fire en halv time til tre timer, når man tager toget fra Aalborg til København.

»Folk, der bor i Aalborg, hvor jeg bor og er valgt, kommer til at spare halvanden time. Det er noget, der batter noget, når man skal vælge mellem fly eller tog. Rigtig mange nordjyder vil føle, at København kommer tættere på, og at det bliver mere realistisk at tage toget til København, når de skal på weekend eller til møde,« siger trafikordføreren.

Han forventer, at togpendlerne kan komme fra den nordjyske hovedstad til landets hovedstad på tre timer i 2020.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu