S: Løkke pålagde erhvervslivet afgifter for milliarder

31. januar 2013 16:01 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
S: Løkke pålagde erhvervslivet afgifter for milliarder
Billede mangler

Det var den Venstre-ledede regering, der for alvor gjorde livet surt for dansk erhvervsliv.

 

I sit første år som statsminister pålagde Lars Løkke Rasmussen (V) erhvervslivet afgifter for samlet set 22 milliarder kroner, og det får Socialdemokraterne til at ryste på hovedet af Venstre, når partiet beskylder regeringen for ikke at gøre nok for dansk erhvervsliv.

– Venstre er ude i en omskrivning af danmarkshistorien, for er der noget, Venstre har gjort, så er det at pålægge erhvervslivet langt, langt, flere byrder, siger skatteordfører Thomas Jensen (S), der peger på, at den Venstre-ledede regering i det første år, Lars Løkke Rasmussen var statsminister, ifølge tal fra Skatteministeriet pålagde erhvervslivet 90 skatte- og afgiftsforhøjelser.

– Det betyder, at virksomhederne hvert evigt eneste år skal betale 22 milliarder ekstra i skatter og afgifter, siger Thomas Jensen, der kalder Venstre »de helt store syndere«, når det kommer til at svække dansk erhvervsliv.

– Lige siden, vi kom til, har vi ryddet op efter Løkkes massive beskatning af dansk erhvervsliv. Det første, vi gjorde, var at fjerne multimedieskatten, vi har afskaffet Løkkes fedtafgift og Løkkes iværksætterskat, siger han.

For at forbedre virksomhedernes konkurrenceevne og skabe flere job i det private erhvervsliv vil regeringen inden for kort tid fremlægge en pakke. Her peger Venstre på behovet for reelle skatte- og afgiftslettelser.

– Det var også vores tilgang til finanslovsforhandlingerne for i år, hvor vi jo opfordrede regeringen til at lave en erhvervsskattepakke med fokus på beskæftigelse, så vi kunne få skabt nogle flere arbejdspladser, siger finansordfører Peter Christensen (V), der kalder det »bedre sent end aldrig«, at regeringen kommer på banen.

Overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen peger i Jyllands-Posten blandt andet på behovet for afgiftslettelser til erhvervslivet, hvis man vil have gang i samfundshjulene igen.

– Jeg tror mest på en traditionel finanspolitik, der holder hånden under beskæftigelsen ved at stimulere efterspørgslen, så meget det er muligt, uden at svække tilliden til Danmarks offentlige finanser. Dertil kan man eventuelt forestille sig et bidrag fra en politik, der øger konkurrenceevnen ved at mindske nogle afgifter og omkostninger for erhvervslivet, siger han.

Thomas Jensen vil dog ikke på forhånd løfte sløret for, hvilke elementer regeringens pakke kommer til at indeholde.

– Vi kommer med en samlet pakke, og indtil da må man væbne sig med tålmodighed. Vi arbejder på den, og så håber jeg på, vi kan få et bredt flertal til at bakke op om den, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu