ANNONCE

S: Lydfil belaster Søren Gade

14. december 2011 07:46 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
S: Lydfil belaster Søren Gade
Billede mangler

Tidligere forsvarsminister Søren Gade (V) kommer nu i søgelyset i den omtalte lækagesag om udsendte jægersoldater i Irak. Det skriver Politiken.
Hans spindoktor, Jacob Winther, har af flere været udråbt som kilden, der lækkede oplysningerne til TV2-journalisten Rasmus Tantholdt.
Men Tantholdt hørte angiveligt om den planlagte udsendelse af jægersoldaterne i ministerens fly på vej hjem fra Irak. En flyvetur, hvor Søren Gades rådgiver, Jacob Winther ikke var med.
»Jacob Winther har vitterlig ikke anet et klap om den udsendelse, og derfor er det ikke ham, der har lækket historien«, siger Søren Winthers advokat, Anders Hvass, til Politiken.
Derfor spekuleres der nu i, hvem der hentydes til, når Rasmus Tantholdt på lydfilen siger:
“Jeg tror, at det var for at vise handlekraft. Det var fuldstændig åndssvagt af ham. Han var muligvis også lidt småstiv. Vi havde siddet i flyveren og fået lidt og sådan noget”.
Socialdemokraternes John Dyrby Paulsen mener, at det peger på forsvarsministeren.
“Hvem er det, som Tantholdt taler om, der er halvstiv, og hvad er det, han har fået at vide af vedkommende? Når man ved, at Jacob Winther ikke var med på den her tur, hvem har så bedt Jacob Winther ringe til Tantholdt? Noget kunne godt pege i retning af Søren Gade,” siger han til Politiken.
Kilde: Politiken

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu