S mister medlemmer – DF får flere

16. marts 2013 08:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
S mister medlemmer - DF får flere
Billede mangler

Mens Socialdemokraterne oplever modgang i meningsmålingerne, må de også sige farvel til medlemmer af partiet, skriver Politiken.

 

Således har 950 medlemmer netto i årets første to måneder meldt sig ud af partiet, der nu har 42.200 medlemmer.

»Vi synes da, det er brandærgerligt, når der er nogen, der melder sig ud af Socialdemokratiet. Vi gør, hvad vi kan, for at gøre det godt og for at sørge for, at man har indflydelse, når man er medlem af Socialdemokratiet. Så det er vi da ærgerlige over«, siger partisekretær Lars Midtiby (S) til Politiken.

Han siger til avisen, at en del af udmeldelserne »nok hænger sammen med partiets meningsmålinger, og at Socialdemokratiet er presset lige nu«.

Samtidig er der glæde at spore hos oppositionspartiet Dansk Folkeparti, der på en enkelt dag i forrige uge fik 38 indbetalinger fra folk, der havde meldt sig ind via partiets hjemmeside.

»Hvis vi kigger på de seneste 14 dage, har vi faktisk ikke siden Muhammedkrisen haft så stor fremgang i Dansk Folkeparti. Det er helt overvældende, hvad der er af indmeldelser for øjeblikket. De seneste 14 dage er det små 200, så det er her inden for de seneste to-tre uger, det har taget til«, siger organisatorisk næstformand Carl Christian Ebbesen (DF) til Politiken.

Der er således kommet 487 flere medlemmer af partiet siden nytår, så man nu ligger på omkring 11.000.

Lars Midtiby har over for Politiken ikke noget gæt på, hvor stor en del af partiets frafaldne medlemmer, der eventuelt har skiftet til Dansk Folkeparti, men han »tror nu ikke, det er ret mange«.

Også Socialdemokraternes regeringskolleger i SF oplever medlemsnedgang. Partiet har på et år mistet omkring 4.000 medlemmer og har pr. 1. marts i år 11.589 medlemmer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu