S og SF-bagland kræver ændringer i dagpengeregler

15. februar 2013 02:12 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
S og SF-bagland kræver ændringer i dagpengeregler
Billede mangler

Selv om regeringen endnu ikke har afsløret indholdet af en kommende vækstpakke, er der allerede nu ønsker i baglandet, der går stik imod finansminister Bjarne Corydons foreløbige planer, skriver Politiken.
En halvering af genoptjeningskravet er vigtigt for baglandet hos både socialdemokrater og SF. En dagpengelempelse skal skabe tryghed til forbrug, som så i sidste ende skal føre til vækst og flere job.
Dagpengelempelse er en vigtig motor, hvis Danmark skal have gang i hjulene igen, mener Peder Larsen (S), der er lokalformand i Sundbyøster.
»En nemmere genoptjening af dagpenge bør helt klart være med i vækstpakken. Hvis man virkelig skal have effekt på beskæftigelsen, skal folk selv have hånden om i baglommen. Og det vil hjælpe gevaldigt, hvis man tilpasser genoptjeningsperioden«, siger Peder Larsen til avisen.

 

Og de ønsker går igen hos flere lokalformænd, som Politiken har talt med.

Som reglerne er nu, kræver det et års lønarbejde på fuld tid at genoptjene retten til dagpenge. Tidligere var kravet et halvt år.

Flere har svært ved at opfylde det krav i en tid med mange midlertidige ansættelser. Det giver en utryghed, der hæmmer forbruget, som er krisens kerneproblem, siger en række ledende SF’ere på lokalplan.

»Der er en klar sammenhæng mellem vækst og genoptjeningen til dagpenge. I hele vores flexicurity er folks security ved at forsvinde. Og det reagerer folk på ved at spare op. Det kan helt klart stimulere efterspørgslen, så vi får mere gang i hjulene«, siger SF-formand i Esbjerg, Ejnar Søndergaard til avisen.

Socialdemokraternes finansordfører, John Dyrby Paulsen (S), er dog afvisende over for ønskerne.

»Man kan ikke afvise, at forskellige tiltag til at øge folks tryghed kan være med til at sætte gang i væksten. Men hvis du spørger mig, om der kommer vækst ud af at ændre genoptjeningskravet til dagpenge, så tror jeg ikke, det er nok. Og det kommer heller ikke til at ske med det flertal, der er i øjeblikket. Derfor skal man bare glemme alt om det«, siger han til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu