ANNONCE

S og SF-bagland raser over stigende DSB-priser

29. november 2011 07:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
S og SF-bagland raser over stigende DSB-priser
Billede mangler

De stigende billetpriser på kollektivtrafik, får nu baglandet hos Socialdemokraterne og SF til at hidse sig op.
Det skriver Politiken.
SF-Borgmester i Lejre Mette Touborg mener, at det er den helt forkerte vej at gå. Hun siger til avisen, at prisstigningerne ikke gavner den kollektive trafik.
“Vi vil gerne have flere folk over i den kollektive trafik. Hvis vi skal det, skal kvaliteten højnes, og prisen skal nedad. Nu starter de med at lade prisen gå op. Det gavner netop ikke den kollektive trafik,” siger hun til Politiken.
Roskildes borgmester, socialdemokraten Joy Mogensen, kalder takststigningerne et skridt i den helt forkerte retning.
Trafikordfører for SF Anne Baastrup forstår godt at folk er sure, men siger, at regeringen ikke har ikke kunnet stille noget op, blandt andet fordi DSB har et stort underskud.
I går kom det frem, at DSB vil hæve billetpriserne med 3,1 procent.
Hos fagbevægelsen tager FOA-formand Dennis Kristensen som udtryk for, at regeringen generelt har svært ved at tage højde for, at vælgerne består af andre end “cafe latte-drikkende radikale”.
“Det ærgrer mig, at vi skal have så mange situationer, hvor tingene kommer på tossede tidspunkter. Sammen med at de ting, der kunne kompensere de lavtlønnede først kommer på et senere tidspunkt. Jeg havde forventet et højere ambitionsniveau,” siger han til Politiken.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu